Košarka Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Partizan izazivao, Zvezda odgovarala – istorijska pobeda crveno-belih u večitom derbiju

Evroligino 12. kolo donelo je istorijski sudar večitih rivala pošto je ovo prvi međunarodni sudar dva kluba. U triler završnici crveno-beli ugrabili su slatku pobedu rezultatom 76-73.

Foto: Euroleague

Luda završnica u prepunoj Štark areni završila se sa srećnim krajem za crveno-bele, gde je Nemanja Nedović srušio Partizan, postigavši pobedonosnu trojku za 76-73 nakon što je prethodno imao 0/6 u šutu za tri.

Posle nedavnog okršaja u regionalnoj ligi, Zvezda je u kratkom vremenskom intervalu još jednom udarila najvećeg rivala u lice, ovog puta na njegovom bunjištu. Nemanja Nedović rešio je derbi Partizana i Crvene zvezde u Štark areni, u prvom duelu dva tima iz Srbije u Evroligi, pred 18.000 navijača crno-belih i oko hiljadu pristalica našeg kluba.

Na dve sekudi do finalnog alarma, Zvezdin bek je poentirao za 76-73 utišavši arenu . Ovim je Zvezda otišla na 8-0 sa Duškom Ivanovićem na klupi.

Partizan je pronašao ritam u napadu u prvim minutima derbija i otišao u ranu dvocifrenu prednost kada je Kevin Panter pogodio trojku za seriju od 16-4. Potom je Trifunović postigao poene za 22-13, ali je ostatak u potpunosti pripao Zvezdi. Crveno-beli su krenuli u seriju od 11-0, iskoristili lošu igru domaćeg tima i polaganjem Hasana Martina otišli na 22-24.

Filip Petrušev je  poslao Crvenu zvezdu na +5 (31-36, 18. minut), dok je Nemanja Nedović pogodio za 33-40 čime je završeno prvo poluvreme u Beogradu. Naš tim je šutirao 78% za 2 poena (14/18) protiv Partizana koji je u tom rasponu bio samo na 1/12 za tri poena.

Potom su domaćini poravnali rezultat (44-44, 25. minut), da bi Crvena zvezda u 30. minutu povela preko Martina za 52-54. Oba tima su išla u korak sa rezultatom, a Janis Papapetru je postigao pogodak za tri, čime je rezultat bio 65-62 u 34. minutu.

Luka Vildosa je poravnao meč pre nego što je Nedović krenuo u akciju.  Lopta je dospela u ruke Zvezdinog deteta  na 2,2 sekundi do kraja, pogodio je trojku iz ugla za 73-76 i pokazao Evropi i svetu da je Beograd crveno-beli.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama