Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда чудесним преокретом савладала Јесенице

Одлично хокејашко вече у Леденој хали Пионир, а актери су били стари ривали, Црвена зевзда и Јесенице. Црвено-бели оклопници су вечерас успели да направе преокрет и савладају реномираног противника, иако тако није изгледало након прве трећине. Овом победом црвено-бели су се реванширали јесеничанима за пораз у првом мечу који су наши хокејаши изгубили након пенала, на самом старту сезоне.

СКХЛ Црвена звезда – ХДД Сиј Ацрони Јесенице 4:3 (0:2, 2:1, 2:0)

1/3
0:1 Крмељ 11 мин.
02: Борсе 19 мин.
Звезда је кренула одлично, претила на самом почетку, али су Јесенице успоставиле равнотежу, а после преузели и иницијативу. Резултат тога су била и два гола гостију, који су преко Крмеља и Борсе овај период решили резултатом 0:2.

2/3
1:2 Драговић 23. мин.
2:2 Комаровски 25. мин.
2:3 Борсе 29. мин.
Звезда је ушла много боље у други период и то је дало резултат у 23. минути када је Драговић подофио за 1:2. Наставили су црвено-бели са нападима и након само два минута резултат је био 2:2, а стрелац придошлица из Русије, Комаровски. А онда је уследио пад концентрације у Звездиној одбрани, па су Јесенице преко Борсе дошле до вођства од 2:3. Звездине оклопнике је овај гол толико пореметио да једноставно нису могли да организују смислен напад чак и у ситуацији када су имали два играча више на леду, па се резултат није променио.

3/3
3:3 Драговић 53. мин.
4:3 Драговић 58. мин.
У последњем периоду виедели смо много борбе, али и нервозе на обе стране. Јесенице су по сваку цену покушавале да задрже вођство, док су црвено-бели нападали, али углавном јалово. Ипак у 53. минути Драговић је на асистенцију Подунавца донео поравнање и на семафору је стајало 3:3. Наставило је све да пршти на леду, ређале су се прилике, а онда је Звезда из једне дефанзиве исклизала контру, а Драговић је на додавање Угљеше Новаковића погодио за 4:3. До краја је остало 2 минута, а Јесенице су повукле голмана и играле са шест играча у нападу. Наши оклопници су се грчевито бранили, али су у томе успели и славили заслужену победу у дербију кола.
Треба нагласити да је ова узаврела ситуација на леду покренула и малобројну публику која је из свег гласа навијла пред сам крај утакмице и тако подржала наше оклопнике на путу до победе.

Ледена хала Пионир
Гледалаца: око 200
Судије: Николић, Пожар, Младеновић, Малетић
Искључења: Црвена звезда 10 мин., Јесенице 10 мин.

Црвена звезда: Битн, Ранковић, Дегтерев, Динић, Драговић 3, Гвозденовић, Комаровски 1, Крављанац (1), Лештарић, Митровић, К. Младеновић, М. Младеновић, Николић, П. Новаковић, У. Новаковић (2), Подунавац (2), Шпањевић, Стојановић, Тутариков, Цвик. Тренер: Косовић

Јесенице: Главич, Пањтар, Бохинц, Борсе 2, Јакуповић, Крмељ 1, Миклич, Облак, Поточар, Простор, Сершен (1), Шировник, Шмид, Сојер (1), Зугвиц. Тренер: Главич

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама