Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda čudesnim preokretom savladala Jesenice

Odlično hokejaško veče u Ledenoj hali Pionir, a akteri su bili stari rivali, Crvena zevzda i Jesenice. Crveno-beli oklopnici su večeras uspeli da naprave preokret i savladaju renomiranog protivnika, iako tako nije izgledalo nakon prve trećine. Ovom pobedom crveno-beli su se revanširali jeseničanima za poraz u prvom meču koji su naši hokejaši izgubili nakon penala, na samom startu sezone.

SKHL Crvena zvezda – HDD Sij Acroni Jesenice 4:3 (0:2, 2:1, 2:0)

1/3
0:1 Krmelj 11 min.
02: Borse 19 min.
Zvezda je krenula odlično, pretila na samom početku, ali su Jesenice uspostavile ravnotežu, a posle preuzeli i inicijativu. Rezultat toga su bila i dva gola gostiju, koji su preko Krmelja i Borse ovaj period rešili rezultatom 0:2.

2/3
1:2 Dragović 23. min.
2:2 Komarovski 25. min.
2:3 Borse 29. min.
Zvezda je ušla mnogo bolje u drugi period i to je dalo rezultat u 23. minuti kada je Dragović podofio za 1:2. Nastavili su crveno-beli sa napadima i nakon samo dva minuta rezultat je bio 2:2, a strelac pridošlica iz Rusije, Komarovski. A onda je usledio pad koncentracije u Zvezdinoj odbrani, pa su Jesenice preko Borse došle do vođstva od 2:3. Zvezdine oklopnike je ovaj gol toliko poremetio da jednostavno nisu mogli da organizuju smislen napad čak i u situaciji kada su imali dva igrača više na ledu, pa se rezultat nije promenio.

3/3
3:3 Dragović 53. min.
4:3 Dragović 58. min.
U poslednjem periodu viedeli smo mnogo borbe, ali i nervoze na obe strane. Jesenice su po svaku cenu pokušavale da zadrže vođstvo, dok su crveno-beli napadali, ali uglavnom jalovo. Ipak u 53. minuti Dragović je na asistenciju Podunavca doneo poravnanje i na semaforu je stajalo 3:3. Nastavilo je sve da pršti na ledu, ređale su se prilike, a onda je Zvezda iz jedne defanzive isklizala kontru, a Dragović je na dodavanje Uglješe Novakovića pogodio za 4:3. Do kraja je ostalo 2 minuta, a Jesenice su povukle golmana i igrale sa šest igrača u napadu. Naši oklopnici su se grčevito branili, ali su u tome uspeli i slavili zasluženu pobedu u derbiju kola.
Treba naglasiti da je ova uzavrela situacija na ledu pokrenula i malobrojnu publiku koja je iz sveg glasa navijla pred sam kraj utakmice i tako podržala naše oklopnike na putu do pobede.

Ledena hala Pionir
Gledalaca: oko 200
Sudije: Nikolić, Požar, Mladenović, Maletić
Isključenja: Crvena zvezda 10 min., Jesenice 10 min.

Crvena zvezda: Bitn, Ranković, Degterev, Dinić, Dragović 3, Gvozdenović, Komarovski 1, Kravljanac (1), Leštarić, Mitrović, K. Mladenović, M. Mladenović, Nikolić, P. Novaković, U. Novaković (2), Podunavac (2), Španjević, Stojanović, Tutarikov, Cvik. Trener: Kosović

Jesenice: Glavič, Panjtar, Bohinc, Borse 2, Jakupović, Krmelj 1, Miklič, Oblak, Potočar, Prostor, Seršen (1), Širovnik, Šmid, Sojer (1), Zugvic. Trener: Glavič

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama