Košarka Košarka/Najava utakmica CZBG

Inspirisana Zvezda u meču sa Virtusom želi nastavak niza

U 11. kolu Evrolige, Crvena zvezda dočekuje ekipu Virtusa iz Bolonje u prvom međusobnom odmeravanju dva kluba.

Foto: Euroleague

Dolazak Duška Ivanovića inspirisao je Crvenu zvezdu koja pod novim trenerom ne zna za drugo sem za pobede. Pored slavlja u tri evroligaške drame sa srećnim krajem, crveno-beli su ubedljivi bili protiv dva tradicionalna jadranska protivnika – Cibona je savladana i lakše nego očekivano, a večiti derbi protiv ekipe Partizana bio je kruna vrednog rada.

Ipak, crveno-beli neće imati jednostavan zadatak pošto u Halu Aleksandar Nikolić stiže tim iz Bolonje koji posle dva frustrirajuća poraza u tesnim završnicama želi da se vrati na stazu uspeha.

Virtus je mnogo investirao prethodnih godina, dovodeći asove kao što su Miloš Teodosić , Marko Belineli, Denijel Heket i Toko Šengelija u Bolonju, sa ciljem da se grad košarke vrati na mapu Evrolige. Na kraju, Italijani su uspeli i vratili se kao šampioni Evrokupa, brojeći tako i šesti evropski trofej u svojim vitrinama.

Selektor evropskog šampiona, Španije, Serđo Skariolo će ponovo biti trener u Evroligi nakon sezone 2013/14. i njegovog odlaska iz Baskonije. Trofejni stručnjak računa na nova pojačanja u odnosu na prošlogodišnji roster – Ifea Lundberga, Šemi Odželejea, Džordana Mikija i Ismaela Baka, čime će Virtus pokušati da pretenduje za plej-of.

Virtus je već neko vreme desetkovan izostancima Šengelije i Abasa, a u petak će morati i bez Teodosića. Nekadaški kapiten reprezentacije Srbije je kažnjen od Evrolige sa dva meča suspenzije zbog nasrtaja na teatralnog Damira Javora u meču protiv Anadolu Efesa.

Naš tim će biti lišen pomoći Nikole Ivanovića koji je u večitom derbiju zadobio neugodan lom rebra posle faula Zeka Ledeja.

Virtus se pokazao kao ekipa koja ume da “ukrade šou” pošto su savladali Real u Madridu, Valensiju počistili sa 30 poena razlike i slavili u velikom derbiju italijanske košarke na gostovanju u Milanu pri Evroliginom duplom programu. To su podaci koji moraju da pozivaju na oprez našu ekipu koja je u pozitivnom momentumu nakon velikih pobeda.

U svojoj igri ekipa iz Bolonje prikazuje ogromne amplitude. U većini mečeva igrali su od očaja do sjaja ili obrnuto. U Madridu su gubili i deset poena pa su stizali do prednosti od 15 poena, a meč je otišao u neizvesnu završnicu. Meč protiv Panatinaikosa su sjajno započeli, vodili ubedljivo i prosuli utakmicu koju su izgubili u produžetku. U susretu sa Efesom su umalo istopili prednost evropskog šampiona (+16), ali ipak im je isključenje Teodosića odmoglo. Protiv Asvela su vodili sa +19 i izgubili.

Meč je na programu u petak, drugog decembra. Inicijalna odluka o početku u 19 časova pomerena je na sat vremena ranije kako bi publika mogla da posmatra i odlučujući meč fudbalske reprezentacije Srbije za prolazak grupe na Mundijalu u Kataru.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama