Кошарка Кошарка/Најава утакмица ЦЗБГ

Инспирисана Звезда у мечу са Виртусом жели наставак низа

У 11. колу Евролиге, Црвена звезда дочекује екипу Виртуса из Болоње у првом међусобном одмеравању два клуба.

Фото: Euroleague

Долазак Душка Ивановића инспирисао је Црвену звезду која под новим тренером не зна за друго сем за победе. Поред славља у три евролигашке драме са срећним крајем, црвено-бели су убедљиви били против два традиционална јадранска противника – Цибона је савладана и лакше него очекивано, а вечити дерби против екипе Партизана био је круна вредног рада.

Ипак, црвено-бели неће имати једноставан задатак пошто у Халу Александар Николић стиже тим из Болоње који после два фрустрирајућа пораза у тесним завршницама жели да се врати на стазу успеха.

Виртус је много инвестирао претходних година, доводећи асове као што су Милош Теодосић , Марко Белинели, Денијел Хекет и Токо Шенгелија у Болоњу, са циљем да се град кошарке врати на мапу Евролиге. На крају, Италијани су успели и вратили се као шампиони Еврокупа, бројећи тако и шести европски трофеј у својим витринама.

Селектор европског шампиона, Шпаније, Серђо Скариоло ће поново бити тренер у Евролиги након сезоне 2013/14. и његовог одласка из Басконије. Трофејни стручњак рачуна на нова појачања у односу на прошлогодишњи ростер – Ифеа Лундберга, Шеми Оџелејеа, Џордана Микија и Исмаела Бака, чиме ће Виртус покушати да претендује за плеј-оф.

Виртус је већ неко време десеткован изостанцима Шенгелије и Абаса, а у петак ће морати и без Теодосића. Некадашки капитен репрезентације Србије је кажњен од Евролиге са два меча суспензије због насртаја на театралног Дамира Јавора у мечу против Анадолу Ефеса.

Наш тим ће бити лишен помоћи Николе Ивановића који је у вечитом дербију задобио неугодан лом ребра после фаула Зека Ледеја.

Виртус се показао као екипа која уме да “украде шоу” пошто су савладали Реал у Мадриду, Валенсију почистили са 30 поена разлике и славили у великом дербију италијанске кошарке на гостовању у Милану при Евролигином дуплом програму. То су подаци који морају да позивају на опрез нашу екипу која је у позитивном моментуму након великих победа.

У својој игри екипа из Болоње приказује огромне амплитуде. У већини мечева играли су од очаја до сјаја или обрнуто. У Мадриду су губили и десет поена па су стизали до предности од 15 поена, а меч је отишао у неизвесну завршницу. Меч против Панатинаикоса су сјајно започели, водили убедљиво и просули утакмицу коју су изгубили у продужетку. У сусрету са Ефесом су умало истопили предност европског шампиона (+16), али ипак им је искључење Теодосића одмогло. Против Асвела су водили са +19 и изгубили.

Меч је на програму у петак, другог децембра. Иницијална одлука о почетку у 19 часова померена је на сат времена раније како би публика могла да посматра и одлучујући меч фудбалске репрезентације Србије за пролазак групе на Мундијалу у Катару.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама