Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Kolubara – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Kolubaru rezultatom 0:2, u okviru 17. kola nacionalnog šampionata. Izabranici Miloša Milojevića su do prednosti došli pogotkom Aleksandra Pešića u 45. minutu, nakon lepog proigravanja Jovana Mijatovića, a konačan rezultat postavio je Kalifa Kulibali u 48. minutu, čime je iskusni napadač upisao prvenac u crveno-belom dresu.

 

Kolubara – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Stadion: “FK Kolubara”, Lazarevac.

Sudija: Aleksandar Živković.

Strelci: Pešić u 45. i Kulibali u 48. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: Vukušić (Kolubara), Mijailović (Crvena zvezda).

Kolubara: Stanivuković, Janković (od 71. Andrić), Ilić, Kadrić (od 89. Vulin), Kočović, Lončar, Đokić (od 63. Đuričković), Sadiković (od 63. Vukušić), Milojević (od 89. Radosavljević), Azemović, Bakić.

Rezerve: Popović, Gudžulić, Radovanović, Đuričković, Petronijević, Vukušić, Andrić, Cvetojević, Radosavljević, Vulin, Tumbas.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić (od 83. Bogdanović), Eraković (od 46. Leković), Dragović, Rodić (od 46. Azarov), Mijailović, Kangva, Ben, Ivanić (od 62. Ibrahim), Pešić (od 46. Kulibali), Ben, Mijatović.

Rezerve: Vasiljević, Milunović, Leković, Bogdanović, Azarov, Krstičić, Ibrahim, Bukari, Mitrović, Katai, Kulibali.

Izabranici Miloša Milojevića su od prvog minuta kroz posed lopte, tačnim dodavanjima kontrolisali dešavanja na terenu i pokušavali da stvore opasniju priliku po gol protivnika. Prva ozbiljnija situacija viđena je u petom minutu. Ben se sjajno gradio na ivici kaznenog prostora i ostavio povratnu loptu za Mijailovića, koji se namestio i sa dvadesetak metara gađao gornji desni ugao, međutim čuvar mreže domaćih je uspeo da reaguje i skrene loptu u korner.

Minut kasnije, zapretio je i Pešić. Odlično se snašao Zvezdin napadač u kaznenom prostoru protivnika, i iz okreta „pucao“ u dalji ugao levom nogom, međutim lopta je završila pored leve stative. Nastavili su da prete crveno-beli, pa je novo uzbuđenje viđeno u 19. minutu. Pešić je sjajno ostavio loptu na ivici šesnaesterca, a na nju je nalete Ben koji je iz prve „opalio“, međutim, lopta je završila za malo preko gola.

Ređale su se prilike pred golom domaćih, a u 30. minutu malo je nedostajalo da naš tim dođe do prednosti. Mijatović je odlično proigrao Ivanića, koji je u situaciji „jedan na jedan“ gađao dalji ugao, ali je lopta završila pored desne stative. U 37. minutu zapretio je i talentovani Mijatović sa distance, ali je njegov udarac završio preko gola.  Pritisak crveno-belih se isplatio u samom finišu prvog dela igre. Mijatović se sjajno snašao na ivici kaznenog prostora i pravovremenim dodavanjem uposlio Aleksandra Pešića, kojem nije bil oteško da u situaciji „jedan na jedan“ pošalje loptu iza leđa nemoćnog Stanivukovića, za potpuno zasluženo vođstvo našeg kluba.

Menjao je strateg našeg kluba u nastavku, pa su se tako na terenu u drugom poluvremenu našli Leković, Azarov i Kulibali. Već u 48. minutu je na semaforu stajalo 0:2, u korist izabranika Miloša Milojevića.Ivanić je sjajno uposlio Bena na levoj strani, koji je odlično centrirao pred gol, Stanivuković je uspeo da odbije loptu, ali samo do Kulibalija, koji se našao na pravom mestu i bez većih problema poslao loptu u praznu mrežu. Pretio je i Mijailović u 54. minutu, kada je iskosa snažno „opalio“ u bliži ugao, ali je lopta završila u rukama Stanivukovića.

U 70. minutu je viđeno novo uzbuđenje. Nakon što je glavni arbitar dosudio slobodan udarac na ivici kaznenog prostora, Kangva je dobro gađao preko živog zida, ali je golman domaćih uspeo da boksuje i izbaci loptu u korner. Debi u Zvezdinom dresu na večerašnjem meču zabeležio je i mladi Vuk Bogdanović, a izabranici Miloša Milojevića su susret mirno priveli kraju i upisali tri važna boda. 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama