Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Колубара – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Фудбалери Црвене звезде су савладали Колубару резултатом 0:2, у оквиру 17. кола националног шампионата. Изабраници Милоша Милојевића су до предности дошли поготком Александра Пешића у 45. минуту, након лепог проигравања Јована Мијатовића, а коначан резултат поставио је Калифа Кулибали у 48. минуту, чиме је искусни нападач уписао првенац у црвено-белом дресу.

 

Колубара – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Стадион: “ФК Колубара”, Лазаревац.

Судија: Александар Живковић.

Стрелци: Пешић у 45. и Кулибали у 48. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Вукушић (Колубара), Мијаиловић (Црвена звезда).

Колубара: Станивуковић, Јанковић (од 71. Андрић), Илић, Кадрић (од 89. Вулин), Кочовић, Лончар, Ђокић (од 63. Ђуричковић), Садиковић (од 63. Вукушић), Милојевић (од 89. Радосављевић), Аземовић, Бакић.

Резерве: Поповић, Гуџулић, Радовановић, Ђуричковић, Петронијевић, Вукушић, Андрић, Цветојевић, Радосављевић, Вулин, Тумбас.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић (од 83. Богдановић), Ераковић (од 46. Лековић), Драговић, Родић (од 46. Азаров), Мијаиловић, Кангва, Бен, Иванић (од 62. Ибрахим), Пешић (од 46. Кулибали), Бен, Мијатовић.

Резерве: Васиљевић, Милуновић, Лековић, Богдановић, Азаров, Крстичић, Ибрахим, Букари, Митровић, Катаи, Кулибали.

Изабраници Милоша Милојевића су од првог минута кроз посед лопте, тачним додавањима контролисали дешавања на терену и покушавали да створе опаснију прилику по гол противника. Прва озбиљнија ситуација виђена је у петом минуту. Бен се сјајно градио на ивици казненог простора и оставио повратну лопту за Мијаиловића, који се наместио и са двадесетак метара гађао горњи десни угао, међутим чувар мреже домаћих је успео да реагује и скрене лопту у корнер.

Минут касније, запретио је и Пешић. Одлично се снашао Звездин нападач у казненом простору противника, и из окрета „пуцао“ у даљи угао левом ногом, међутим лопта је завршила поред леве стативе. Наставили су да прете црвено-бели, па је ново узбуђење виђено у 19. минуту. Пешић је сјајно оставио лопту на ивици шеснаестерца, а на њу је налете Бен који је из прве „опалио“, међутим, лопта је завршила за мало преко гола.

Ређале су се прилике пред голом домаћих, а у 30. минуту мало је недостајало да наш тим дође до предности. Мијатовић је одлично проиграо Иванића, који је у ситуацији „један на један“ гађао даљи угао, али је лопта завршила поред десне стативе. У 37. минуту запретио је и талентовани Мијатовић са дистанце, али је његов ударац завршио преко гола.  Притисак црвено-белих се исплатио у самом финишу првог дела игре. Мијатовић се сјајно снашао на ивици казненог простора и правовременим додавањем упослио Александра Пешића, којем није бил отешко да у ситуацији „један на један“ пошаље лопту иза леђа немоћног Станивуковића, за потпуно заслужено вођство нашег клуба.

Мењао је стратег нашег клуба у наставку, па су се тако на терену у другом полувремену нашли Лековић, Азаров и Кулибали. Већ у 48. минуту је на семафору стајало 0:2, у корист изабраника Милоша Милојевића.Иванић је сјајно упослио Бена на левој страни, који је одлично центрирао пред гол, Станивуковић је успео да одбије лопту, али само до Кулибалија, који се нашао на правом месту и без већих проблема послао лопту у празну мрежу. Претио је и Мијаиловић у 54. минуту, када је искоса снажно „опалио“ у ближи угао, али је лопта завршила у рукама Станивуковића.

У 70. минуту је виђено ново узбуђење. Након што је главни арбитар досудио слободан ударац на ивици казненог простора, Кангва је добро гађао преко живог зида, али је голман домаћих успео да боксује и избаци лопту у корнер. Деби у Звездином дресу на вечерашњем мечу забележио је и млади Вук Богдановић, а изабраници Милоша Милојевића су сусрет мирно привели крају и уписали три важна бода. 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама