Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Важна победа Црвене звезде у АБА лиги

Кошаркаши Црвене звезде мтс наставили су са победничким низом у регионалној лиги. Црвено-бели су на свом паркету савладали екипу ФМП-а резултатом 83:77 (24:25, 27:15, 17:22, 15:15), у оквиру четвртог кола АБА лиге.

Пред 1500 гледалаца, најефикаснији у редовима Црвене звезде је био одлични Никола Ивановић са 22 постигнута поена. Двоцифрени су били такође Вилдоза са 14 и Митровић са 12 поена.

Нешто лошије отварање утакмице наше екипе која се мучила пре свега у фази напада, те су гости из Железника су дошли до ране предности (7:11). Кошеви Митровића и Петрушева вратили су предност на страну Звезде (12:11). Међутим, ФМП је наставио да игра изузетно ефикасно те су се поново ‘одлепили’ на нешто осетнију предност (14:22). Крај деонице је ипак припао Црвеној звезди која се вратила у резултатски егал (24:25) на крилима Луке Вилдозе.

Црвена звезда је већ на старту друге деонице пронашла свој нападачки ритам којим је направила брзу серију од 8:0 (32:25). Наша екипа је наставила са одличном игром и контрола утакмице је била у нашим рукама. Истакао се Никола Ивановић који је за само пет минута уписао чак 15 поена. Предност Звезде је у једном тренутку била максималних 16 разлике (49:33). Гости су у завршници полувремена успели да смање заостатак, те се на паузу отишло при резултату (51:40).

Двоцифрени на полувремену су били Ивановић са 15 и Митровић са 10 постигнутих поена. Вредан помена је био Лука Вилдоза који је додао 7 поена уз 3 асистенције.

Добра кошарка настављена је у другом полувремену од стране обе екипе, које су приказале одличну нападачку представу. У овим моментима се играло кош за кош, а Звезда је до последњег минута треће деонице чувала своју двоцифрену предност, коју је ФМП успео да стигне у самој завршници када су направили серију 0:7 и тако дошли на само шест поена заостатка пред последњу четвртину (68:62).

Већ на старту последње четвртине гости су стигли на само четири поена минуса (68:64), што је захтевало реакцију наших кошаркаша. Уследиле су две изузетно битне тројке које су постигли Добрић и Вилдоза, те је Звезда поново отишла на двоцифрену разлику (74:64). Црвена звезда је без већих потешкоћа успела да одбије све налете ФМП-а и мирно приведе утакмицу крају (83:77).

КК Црвена звезда мтс: Холанд 5, Вилдоза 14, Лазаревић 2, Митровић 12, Лазић, Мартин 7, Добрић 8, Радуљица, Ивановић 22, Марковић 1, Петрушев 3, Бентил 9;

ФМП: Фрејжер 27 (6а), Валинскас 10…

Екипу Црвене звезде у петак очекује нови меч на домаћем терену у оквиру петог кола Евролиге, где наша екипа дочекује Бајерн из Минхена.

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама