Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Zvezda savladala i Zuglo

Vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili su treću pobedu na kvalifikacionom turniru LEN Evrokupa u Barseloni. Ekipa Dejana Savića bila je uspešnija od mađarskog Zugla 8:7 (2:0, 0:0, 3:3, 3:4).

Ovom pobedom Crvena zvezda je osigurala mesto u drugom krugu kvalifikacija, koji je na programu za dve nedelje. Prošlo je nešto manje od 15 sati između duela sa četvrtom ekipom italijanskog prvenstva i top 5 ekipom mađarske lige i četvrtfinalistom Evrokupa.

Dosta čvrsta utakmica i jake odbrane, na šta su bili spremni crveno-beli. U finišu prvog perioda igre Subotić iz peterca i Radović su doneli prednost našem timu, a u drugoj četvrtini nije bilo golova. Basara je sa pet metara propustio priliku da uveća i osigura Zvezdino vođstvo.

Između drugog i trećeg gola prošlo je 14 minuta, a zatim je usledila goleada. Miloš Vukićević je pogodio za 3:0 u trećem minutu treće četvrtine, a ekipa iz predgrađa Budimpešte je uspela da se održi u utakmici u nastavku. Mesaroš je postigao prvi gol za svoj tim posle 20 minuta igre, Jarfaš iskoristio peterac, Subotić uzvratio istom merom, a Čapo pogodio za 3:4. Crvena zvezda je imala priliku u poslednjem minutu preko Tankosića i novog peterca da odbije nalet, Japjaš je zaustavio i njegov udarac, ali je uporni Zvezdin bombarder nadmudrio mađarskog golmana 12 sekundi pre kraja za 3:5 pred poslednjih osam minuta.

Gavril Subotić je nagovestio trijumf trećim golom, nakon novog poseda na startu četvrtine. Crvena zvezda je u četiri navrata bila brža u plivanju za prvi posed u četvrtini od Mađara. Čapo je postigao svoj drugi gol, ovog puta iz peterca, Mesaroš je iskoristio igrača više, a Zvezdin trijumf potvrdili Ivan Basara (igrač više) i drugim golom Marko Radović. Do kraja, Mađari su ublažili poraz, Jarfađ i Tatrai su pogodili za konačnih 7:8.

Gavril Subotić je sa tri gola bio najefikasniji, Radović je postigao dva, po jedan Vukićević, Tankosić i Basara.

U drugom meču dana, Crvena zvezda igra sa atinskim Apolonom od 17:30.

ZUGLO – CRVENA ZVEZDA 7:8 (0:2, 0:0, 3:3, 4:3)
Barselona, bazen: „Hosep Vales“. Sudije: Levan Berišvili (Gruzija) i Dragan Stampalija (Hrvatska). Peterci: Zuglo 2(2), Crvena zvezda 4(2).

ZUGLO: Jorke, Tatrai 1, Čapo 2(1), Silađi, Mesaroš 2, Čačovski, Jarfaš 2(1), Kovač, Gal, Sabo, Batizi, Japjaš. Trener: Krištof Kemenji

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Gajić, Marković, Subotić 3(2), Vasić, Banićević, Basara 1, Vukićević 1, Seman, Milojević, Radović 2, Ivanović. Trener: Dejan Savić

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama