Ватерполо Ватерполо/Вести СДЦЗ

Звезда савладала и Зугло

Ватерполисти Црвене звезде остварили су трећу победу на квалификационом турниру ЛЕН Еврокупа у Барселони. Екипа Дејана Савића била је успешнија од мађарског Зугла 8:7 (2:0, 0:0, 3:3, 3:4).

Овом победом Црвена звезда је осигурала место у другом кругу квалификација, који је на програму за две недеље. Прошло је нешто мање од 15 сати између дуела са четвртом екипом италијанског првенства и топ 5 екипом мађарске лиге и четвртфиналистом Еврокупа.

Доста чврста утакмица и јаке одбране, на шта су били спремни црвено-бели. У финишу првог периода игре Суботић из петерца и Радовић су донели предност нашем тиму, а у другој четвртини није било голова. Басара је са пет метара пропустио прилику да увећа и осигура Звездино вођство.

Између другог и трећег гола прошло је 14 минута, а затим је уследила голеада. Милош Вукићевић је погодио за 3:0 у трећем минуту треће четвртине, а екипа из предграђа Будимпеште је успела да се одржи у утакмици у наставку. Месарош је постигао први гол за свој тим после 20 минута игре, Јарфаш искористио петерац, Суботић узвратио истом мером, а Чапо погодио за 3:4. Црвена звезда је имала прилику у последњем минуту преко Танкосића и новог петерца да одбије налет, Јапјаш је зауставио и његов ударац, али је упорни Звездин бомбардер надмудрио мађарског голмана 12 секунди пре краја за 3:5 пред последњих осам минута.

Гаврил Суботић је наговестио тријумф трећим голом, након новог поседа на старту четвртине. Црвена звезда је у четири наврата била бржа у пливању за први посед у четвртини од Мађара. Чапо је постигао свој други гол, овог пута из петерца, Месарош је искористио играча више, а Звездин тријумф потврдили Иван Басара (играч више) и другим голом Марко Радовић. До краја, Мађари су ублажили пораз, Јарфађ и Татраи су погодили за коначних 7:8.

Гаврил Суботић је са три гола био најефикаснији, Радовић је постигао два, по један Вукићевић, Танкосић и Басара.

У другом мечу дана, Црвена звезда игра са атинским Аполоном од 17:30.

ЗУГЛО – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 7:8 (0:2, 0:0, 3:3, 4:3)
Барселона, базен: „Хосеп Валес“. Судије: Леван Беришвили (Грузија) и Драган Стампалија (Хрватска). Петерци: Зугло 2(2), Црвена звезда 4(2).

ЗУГЛО: Јорке, Татраи 1, Чапо 2(1), Силађи, Месарош 2, Чачовски, Јарфаш 2(1), Ковач, Гал, Сабо, Батизи, Јапјаш. Тренер: Криштоф Кемењи

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Гајић, Марковић, Суботић 3(2), Васић, Банићевић, Басара 1, Вукићевић 1, Семан, Милојевић, Радовић 2, Ивановић. Тренер: Дејан Савић

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама