Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Милојевић: Верујемо у нас, растемо као екипа

Црвена звезда сутра од 14 часова гостује крагујевачком Радничком у оквиру 15. кола Суперлиге Србије, а очекивања пред наредни првенствени меч изнео је шеф стручног штаба Милош Милојевић.

 

– Биће промена у тиму. Неке морамо да извршимо, а друге јер су нам поједини игачи у великом оптерећењу, али “гро” играча који су играли у Будимпешти могу да играју поново – рекао је Милојевић.
 
Кратко је млади стратег изнео анализу утакмице против Ференцвароша и истакао да је атмосфера у екипи на високом нивоу.
 
– Време је кратко, немамо много времена за радовање, а тако ни за “плакање”. Нисмо задовољни резултатом. Има пуно сегмената игре у којима смо били задовољни, али та два тренутка непажње су нас скупо коштала. Са тог аспекта смо анализирали утакмицу и пробаћемо то да исправимо, да учимо на најтежи начин – на нашим грешкама. Атмосфера је добра. Знамо да нам је првенство најбитније, најважнија нам је следећа утакмица, а то је Крагујевац. Екипа која је у доброј форми, игра доста модерно, тако да се спремамо за њих. Окренути смо једној доброј представи и резултату у Крагујевцу.
 
Истиче Милојевић да Црвена звезда поседује константост, али је тешко држати исту када наступате на више фронтова.
 
– Сматрам да константност имамо, с тим што јачина противника варира у Европи и првенству. Било би идеално да од када сам дошао у Црвену звезду да смо све утакмице добили, то би било перфектно. Међутим, играли смо против добрих екипа. Ни на једној утакмици се нисмо обрукали. Осим, поновићу опет где нисам био задовољан односом, залагањем и контролом утакмице, а то је Трабзонспор. То је више био дан где су две добре екипе имале лош дан, па тај тим који има мало бољи дан победи. Монако кући и Ференцварош на страни су утакмице где смо незаслужено остали “празних руку”. То је фудбал и Европа, мала деконцентрација, недисциплина, комоција се казни. То је нешто што морамо да знамо, а не да учимо, јер толико дуго играмо у Европи. Фали нам константност у Европи.
 
Шеф струке Црвене звезде очекује добар фудбалски елемент у Крагујевцу и верује у победу свог тима уз максимално залагање.
 
– Добра екипа, доста су неугодни. Имају пар квалитетних играча који су на јако добром нивоу Суперлиге Србије. Занимљив им је систем игре, имају доста ротација у офанзиви. Знамо њихове мане, али их поштујемо. Такође, знамо да је атмосфера увек домаћински “ватрена”, али биће и наших навијача у великом броју. Очекујемо добру утакмицу и максимално смо фокусирани на меч.
 
Раднички 1923 поседује велики број искусних играча, а наш стручни штаб се побринуо да открије све квалитете и недостатке наредног противника.
 
– Видосављевић је интересантан играч, луцидан. Има и других играча који могу бити “опасни” типа Крајишник, Чоловић, Томић. То су фудбалери који имају гол, асистенцију у ногама. Уз дужно поштовање према Радничком, морамо да подижемо ниво наше форме, верујемо у то што радимо и растемо као екипа из утакмице у утакмицу, да се осврнемо више на нашу игру, да смањимо грешке и повећамо број успешних акција.
 
Кулибали је због повреде пропустио утакмицу против екипе из Мађарске, а под знаком питања је и за наредни меч.
 
– Кулибали је повређен. Имао је проблема са леђима, због тога није био у конкуренцији за Ференцварош. Видећемо како је тренутно. Нисмо имали простора за много тренинга. Спреман је 50-50 за утакмицу, али не зато што нема места, већ медицински није 100 посто спреман.
 
Стамени везиста Секу Саного је принудно због повреде напустио игру средином првог полувремена против Ференцвароша и неће играти предстојећи дуел.
 
– Саного је ван групе. Није у могућности да игра дуел против Радничког из Крагујевца. Видећемо да ли ће бити спреман за меч против Војводине.
Истиче
 
Милош Милојевић да млади леви бек Иракли Азаров конкурише за утакмицу против Радничког 1923.
 
– Иракли би могао да добије шансу. Квалитетан је играч, репрезентативац Грузије. Мора да се адаптира на лигу, тим и постоји шанса за њега, као и за сваког другог од 28 играча које имамо.
 
Много утакмица је пред Црвеном звездом до краја јесењег дела првенства, а млади тренер верује у снагу свог тима.
 
– Играчи имају снаге у својим ногама да одиграју свих 15 мечева до краја, можда не сви. Знамо који фудбалери нам се више троше, а који мање. Пробаћемо са минималним ротацијама. Мислим да нам је најбитнија мотивација. Играчи морају да схвате да су утакмице луксуз, због њих живимо. Ту имамо одговорност према себи и навијачима да увек будемо на максималном нивоу и постижемо најбоље резултате.
 
Још шест бодова је у игри када је у питању групе фазе Лиге Европе, а Црвене звезда математички може до европског пролећа.
 
– Искрено мислим и верујем да има. Добре игре у Европи и не тако позитиван резултат су нешто што нам даје веру да можемо. Идемо утакмицу по утакмицу. Пред нама је мини ритам домаћег првенства које нам је приоритет. Можемо да контролишемо нас, а то је да пробамо да победимо обе утакмице – Трабзонспор и Монако, те да видимо како се одвија ситуација у групи.
 
На зимској паузи Црвену звезду очекује и прелазни рок.
 
– То је више питање за скаутинг службу и спортског директора. Знају жеље које имам и то није далеко од њихових. Сагледавамо објективно на којим позицијама нам требају играчи. Поседујемо велику групу фудбалера, а да би било долазака мора да буде и одлазака. Не треба нам преобимна група где имамо велики број неискоришћених играча – закључио је Милојевић.
 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама