Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Раднички 1923 – Црвена звезда 0:1 (0:0)

Фудбалери Црвене звезде су савладали  Раднички 1923 на гостујућем терену резултатом 0:1, у оквиру 15. кола националног шампионата. Изабраници Милоша Милојевића су нападали током целог меча и диктирали темпо игре, што је у 75. минуту крунисао Александар Катаи поготком са беле тачке, након што је Пешић фаулиран у казненом простору домаћина.

Раднички 1923 – Црвена звезда 0:1 (0:0)

Стадион: “Чика Дача”, Крагујевац.

Судија: Лазар Лукић.

Стрелац: Катаи у 75. минуту.

Жути картони: Ивановић, Видовић, Крајишник, Цветиновић (Раднички), Панков, Ераковић, Митровић, Милуновић, Иванић, Мијаиловић, Гобељић (Црвена звезда).

Раднички: Раичевић, Влајковић, Томић (од 67. Стојиљковић), Крајишник, Чоловић, Ивановић, Пецељ, М. Видовић (од 83. Срнић), Цветиновић, Видосављевић (од 67. Миличић), Евандро (од 83. Максимовић).

Резерве: Лековић, Зорић, Миличић, Брновић, Ковачевић, У. Видовић, Максимовић, Стоиљковић, Јанковић, Срнић, Убипарип.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Ераковић, Милуновић, Срнић (од 69. Ибрахим), Мијаиловић, Канга (од 57. Крстичић), Иванић (од 87. Панков), Бен (од 57. Катаи), Митровић (од 57. Букари), Пешић.

Резерве: Поповић, Панков, Лековић, Азаров, Станковић, Крстичић, Кангва, Ибрахим, Букари, Катаи, Мијатовић.

Изабраници Милоша Милојевића су ушли у меч концентрисано и директно, настојећи да тачним додавањима нађу “рупу” у дефанзивној линији противника. Играло се доста тврдо и нешто агресивније на обе стране све до 30. минута, када је виђено прво велико узбуђење. Гобељић је упослио Бена, који је сјајно центрирао на другу стативу, где је усамљен био Иванић и прецизним ударцем главом сместио лопту у ближи угао. Ипак, након консултације са ВАР собом, главни арбитар је поништио погодак због недозвољене позиције у којој се претходно нашао Бен, те се резултат није променио.

Мало је недостајало београдским црвено-белима да у 39. минуту дођу до заслужене предности. Главни арбитар је досудио слободан ударац на двадесетак метара од гола, а крај лопте је стао Канга. Наместио се искусни габонски интернационалац и феноменално гађао у даљи угао, међутим, статива је била савезник домаћина. Два минута касније шутирао је и Срнић са дистанце, али је лопта завршила поред десне стативе. Претио је и Иванић у 42. минуту, када је добро шутирао, али је лопта завршила у рукама Раичевића.

Наставили су наши првотимци да нападају и у другом делу игре, па је тако у 49. минуту запретио поново Иванић, међутим шутирао је само поред леве стативе. Мењао је у наставку стратег нашег клуба, па су тако прилику добили Катаи, Букари и Крстичић. Управо Катаи је у два наврата претио по уласку у игру, али није био довољно прецизан.

У 63. минуту је поново запретила Звездина “десетка”. Досудио је Лукић слободан ударац на недалеко од ивице казненог простора, а Катаи је маестрално гађао преко живог зида у десну страну, али је овог пута пречка спасила домаћи тим. Могао је и Гобељић у 65. минуту да потврди феноменалну форму новим поготком, када је добро шутирао искоса, али је успео голман домаћих да скрене лопту у корнер. На терену се нашао Ибрахим уместо Срнића на позицији левог бека, чиме је Милојевић показао да жели тоталну офанзиву нашег тима. 

Успели су црвено-бели да крунишу добру игру у 75. минуту. Цветиновић је на недозвољен начин зауставио Пешића у казненом простору, а главни арбитар је без размишљања показао на белу тачку. Крај лопте је стао Александар Катаи, наместио се и снажно шутирао у десну страну, а лопта је од голмана завршила у мрежи, за велику радост наших фудбалера. Запретили су и домаћи пред крај меча, када је Максимовић шутирао главом у даљи угао, али је лопта завршила поред леве стативе. У надокнади времена је Катаи по други пут затресао мрежу, али је погодак популарног “Магика” поништен због недозвољене позиције у којој се претходно нашао Букари. Шансу у финишу је добио и Панков, а искусно су утакмицу привели крају фудбалери нашег тима и освојили нова три бода. 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама