Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Ференцварош – Црвена звезда 2:1 (1:0)

Фудбалери Црвене звезде су поражени на гостујућем терену од екипе Ференцвароша резултатом 2:1, у оквиру четвртог кола групне фазе Лиге Европе. Једини погодак за тим који са клупе предводи Милош Милојевић, постигао је Стефан Митровић након сјајног контра напада у 55. минуту.

 

Ференцварош – Црвена звезда 2:1 (1:0)

Стадион: “Групама арена”, Будимпешта.

Судија: Даниел Стефански.

Стрелци: Захаријасен у 23. и С. Емаи у 61. минуту за Ференцварош, а Митровић у 55. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Кностер, Ботка, Траоре, Енгуен (Ференцварош), Ераковић (Црвена звезда).

Ференцварош: Дибуш, Ботка, Кностер, С. Емаи, Пашка, Вешеи, Бешић (од 81. Есити), Траоре, Захаријасен, Гојак (од 65. Енгуен), Р. Емаи (од 90. Боли).

Резерве: Богдан, Мергл, Мерсије, Есити, Енгуен, Боли, Лиштес, Маркињос.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Ераковић, Драговић (од 81. Милуновић), Родић, Саного (од 23. Кангва), Канга (од 81. Мијатовић), Митровић, Иванић, Катаи (од 61. Букари), Пешић.

Резерве: Поповић, Панков, Милуновић, Лековић, Срнић, Станковић, Кангва, Мотика, Ибрахим, Букари, Бен, Мијатовић.

Утакмица је почела прилично отворено на обе стране, а изабраници Милоша Милојевића настојали су да прецизним и тачним додавањима нађу “рупу” у дефанзивној линији противника. Ипак, и поред добре игре црвено-белих, домаћи су први стигли до предности у 23. минуту, када је из другог покушаја погодио Захаријасен. Принудно је мењао Милојевић у 24. минуту, када се уместо повређеног Санога на терену нашао Кингс Кангва. Само минут касније, запретили су наши првотимци. Иванић је добро центрирао, а Родић је покушао из незгодне позиције да погоди даљи угао, међутим, лопта је завршила поред десне стативе.

 У 36. минуту запретио је и Канга. Након што је главни арбитар досудио слободан ударац, искусни Габонац је стао крај лопте и са тридесетак метара у свом стилу снажно опалио, али је шутирао преко гола. Могао је и Родић да погоди два минута касније, када се након центаршута Канге из угла најбоље снашао у казненом простору, међутим, резултат се није променио. У 45. минуту је запретио и Пешић. Канга је сјајно цемтрирао из слободног ударца, а највиши у скоку био је управо нападач нашег клуба, међутим, лопта је завршила у рукама Дибуша. Велико узбуђење виђено је и пред сам одлазак на паузу, када је Иванић гађао главом са петерца после центаршута Канге, али је помоћни арбитар сигнализирао недозвољену позицију.

На самом старту другог дела игре – ново узбуђење. Сјајно се Пешић снашао на ивици казненог простора, изборио позицију и маестрално погодио, али је након консултације са ВАР собом главни арбитар поништио погодак због играња руком. Могли су у 50. минуту и домаћи да промене резултат, када је Рајан Емае шутирао, али је статива била савезник нашег тима. Труд црвено-белих се исплатио пет минута касније, након феноменалне контре. Одлично се снашао Стефан Митровић и истрчао контру уз леву аут линију, ушао у казнени простор и искоса фантастично гађао у даљи угао, а лопта је од стативе завршила иза леђа немоћног голмана домаћих.

Ипак, успели су домаћи да поново промене резултат у 61. минуту, када је после корнера Семи Емае добро скочио и погодио главом. Није то омело изабранике Милоша Милојевића, који су појачали притисак након примљеног поготка и наставили са добром игром. Мало је недостајало Митровићу да се у 73. минуту по други пут упише у листу стрелаца. Након велике гужве у шеснаестерцу домаћих, лопта се одбила до брзоногог крилног нападача, који је из прве опалио волеј ударцем, али је лопта завршила за мало преко гола.

Претио је и Пешић два минута касније, када се након центаршута Иванића добро окренуо на петерцу и снажно гађао у ближи угао, али је лопта „прозујала“ поред леве стативе. Мењао је стратег црвено-белих до краја, па се тако на терену нашао и Милуновић, а треба поменути и да је деби у дресу вољеног клуба уписао талентовани Јован Мијатовић. Управо талентована “деветка” нашег тима је могла да крунише деби поготком у надокнади времена, али је лопта завршила поред десне стативе.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт
 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама