Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Четврта победа у Барселони

Црвена звезда је остварила четврту победу на квалификационом турниру ЛЕН Еврокупа у ватерполу, који се одржава у Барселони, другу у току дана. Савладан је атински Аполон 10:8 (3:3, 1:2, 3:2, 3:1).

Трећи меч за мање од 24 сата, веома напоран ритам и тежак противник, али и трећа победа, четврта на турниру. Црвена звезда се два пута враћала у меч, два пута стизала минус од три гола и на крају славила.

Утицали су дуели против Трста и Зугла на енергију и почетак меча Црвене звезде, што су Атињани искористили. Гардикас са два гола, затим и Емануел Соланакис, два гола са играчем више, што је натерало Дејана Савића да затражи тајм-аут и разбуди играче. Наравно, то је уродило плодом, за три минута Црвена звезда је головима Суботића (петерац), Радовића и Семана изједначила на 3:3.

У другом периоду, Хондрокукис и Вићковић из петерца доносе вођство Аполону, Радовић је смањио на 5:4 пред одмор. Новим голом Гардикас, затим и Богдановић враћају Аполон на +3 (7:4), али поново показују карактер црвено-бели. Два минута је остало до истека трећег периода, Милојевић је погодио, Суботић није реализовао петерац, што је веома ретка слика, а затим Танкосић са два гола за 30 секунди поново враћа Црвену звезду у игру, 7:7.

У последњем кварталу, Марко Радовић са два брза гола ломи отпор противника и заокружује серију 5:0. Соланакис је успео само да на кратко пружи наду свом тиму, а коначан резултат из петерца поставља Танкосић за стопостотан учинак нашег тима, 8:10.

Четири гола Марка Радовића, три гола Вељка Танкосића, по једном су погађали Суботић, Семан и Милојевић.

Црвена звезда је једини тим са четири тријумфа у Барселони, а последњи меч игра сутра од 12:50 против домаћег Медитеранија, који је, такође, обезбедио пролаз у наредну фазу, уз Црвену звезду, Трст и Зугло.

АПОЛОН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 8:10 (3:3, 2:1, 2:3, 1:3)
Барселона, базен: „Хосеп Валес“. Судије: Леван Беришвили (Грузија) и Драган Стампалија (Хрватска). Петерци: Аполон 1(1), Црвена звезда 4(3).

АПОЛОН: Галанопулос, Аламанос, Богдановић 1, Мокас, Кордерас, Дипларос, Браимис, Хондрокукис 1, Вићковић 1(1), Гардикас 3, Мирилос, Соланакис 2, Кавусанос. Тренер: Никос Делијанис

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 3(2), Гајић, Марковић, Суботић 1(1), Васић, Банићевић, Басара, Вукићевић, Семан 1, Милојевић 1, Радовић 4, Ивановић. Тренер: Дејан Савић

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама