Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Četvrta pobeda u Barseloni

Crvena zvezda je ostvarila četvrtu pobedu na kvalifikacionom turniru LEN Evrokupa u vaterpolu, koji se održava u Barseloni, drugu u toku dana. Savladan je atinski Apolon 10:8 (3:3, 1:2, 3:2, 3:1).

Treći meč za manje od 24 sata, veoma naporan ritam i težak protivnik, ali i treća pobeda, četvrta na turniru. Crvena zvezda se dva puta vraćala u meč, dva puta stizala minus od tri gola i na kraju slavila.

Uticali su dueli protiv Trsta i Zugla na energiju i početak meča Crvene zvezde, što su Atinjani iskoristili. Gardikas sa dva gola, zatim i Emanuel Solanakis, dva gola sa igračem više, što je nateralo Dejana Savića da zatraži tajm-aut i razbudi igrače. Naravno, to je urodilo plodom, za tri minuta Crvena zvezda je golovima Subotića (peterac), Radovića i Semana izjednačila na 3:3.

U drugom periodu, Hondrokukis i Vićković iz peterca donose vođstvo Apolonu, Radović je smanjio na 5:4 pred odmor. Novim golom Gardikas, zatim i Bogdanović vraćaju Apolon na +3 (7:4), ali ponovo pokazuju karakter crveno-beli. Dva minuta je ostalo do isteka trećeg perioda, Milojević je pogodio, Subotić nije realizovao peterac, što je veoma retka slika, a zatim Tankosić sa dva gola za 30 sekundi ponovo vraća Crvenu zvezdu u igru, 7:7.

U poslednjem kvartalu, Marko Radović sa dva brza gola lomi otpor protivnika i zaokružuje seriju 5:0. Solanakis je uspeo samo da na kratko pruži nadu svom timu, a konačan rezultat iz peterca postavlja Tankosić za stopostotan učinak našeg tima, 8:10.

Četiri gola Marka Radovića, tri gola Veljka Tankosića, po jednom su pogađali Subotić, Seman i Milojević.

Crvena zvezda je jedini tim sa četiri trijumfa u Barseloni, a poslednji meč igra sutra od 12:50 protiv domaćeg Mediteranija, koji je, takođe, obezbedio prolaz u narednu fazu, uz Crvenu zvezdu, Trst i Zuglo.

APOLON – CRVENA ZVEZDA 8:10 (3:3, 2:1, 2:3, 1:3)
Barselona, bazen: „Hosep Vales“. Sudije: Levan Berišvili (Gruzija) i Dragan Stampalija (Hrvatska). Peterci: Apolon 1(1), Crvena zvezda 4(3).

APOLON: Galanopulos, Alamanos, Bogdanović 1, Mokas, Korderas, Diplaros, Braimis, Hondrokukis 1, Vićković 1(1), Gardikas 3, Mirilos, Solanakis 2, Kavusanos. Trener: Nikos Delijanis

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 3(2), Gajić, Marković, Subotić 1(1), Vasić, Banićević, Basara, Vukićević, Seman 1, Milojević 1, Radović 4, Ivanović. Trener: Dejan Savić

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama