Ватерполо Ватерполо/Вести СДЦЗ

Шабац на премијери нове сезоне

Нова ватерполо сезона почиње у среду, 5.октобра од 20:30, када на базену на 25.мају Црвена звезда дочекује Шабац у 1.колу Суперлиге.

Већ наредног дана Црвена звезда путује у Крагујевац на први турнир Регионалне лиге, где ће се поред домаћина Радничког састати и са вечитим ривалом, 7. и 8.октобра.

Црвена звезда и Шабац ће одиграти своју утакмицу раније због обавеза у европским такмичењима, а остале утакмице првог кола заказане су за 11.октобар. Црвено-бели ће након турнира ЛЕН Купа у Барселони одиграти меч другог кола у Новом Саду против Војводине, док је у 3.колу на програму поново „вечити дерби“.

Систем такмичења је идентичан као и претходне сезоне. Након 9 кола, једнокружно, првих шест екипа пласираће се у групу од 1. до 6.места, која ће стартовати у фебруару 2023.године, а екипе од 7. до 10. места ће се одвијати друга група.

Прве четири екипе пласираће се у плеј-оф.

Црвена звезда ће такмичење у Купу Србије стартовати од четвртфинала које је на програму на старту 2023. године, 14.јануар. Термин одигравања Фајнал фора је 28 – 29.01.2023. године.

Комплетан распоред Црвене звезде у Суперлиги

  1. Црвена звезда – Шабац
  2. Војводина – Црвена звезда
  3. Црвена звезда – Партизан
  4. Нови Београд 11.април – Црвена звезда
  5. Црвена звезда – Раднички КГ
  6. Наис – Црвена звезда
  7. Црвена звезда – Пролетер
  8. Црвена звезда – Валис
  9. НБГ Вукови – Црвена звезда

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама