Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Šabac na premijeri nove sezone

Nova vaterpolo sezona počinje u sredu, 5.oktobra od 20:30, kada na bazenu na 25.maju Crvena zvezda dočekuje Šabac u 1.kolu Superlige.

Već narednog dana Crvena zvezda putuje u Kragujevac na prvi turnir Regionalne lige, gde će se pored domaćina Radničkog sastati i sa večitim rivalom, 7. i 8.oktobra.

Crvena zvezda i Šabac će odigrati svoju utakmicu ranije zbog obaveza u evropskim takmičenjima, a ostale utakmice prvog kola zakazane su za 11.oktobar. Crveno-beli će nakon turnira LEN Kupa u Barseloni odigrati meč drugog kola u Novom Sadu protiv Vojvodine, dok je u 3.kolu na programu ponovo „večiti derbi“.

Sistem takmičenja je identičan kao i prethodne sezone. Nakon 9 kola, jednokružno, prvih šest ekipa plasiraće se u grupu od 1. do 6.mesta, koja će startovati u februaru 2023.godine, a ekipe od 7. do 10. mesta će se odvijati druga grupa.

Prve četiri ekipe plasiraće se u plej-of.

Crvena zvezda će takmičenje u Kupu Srbije startovati od četvrtfinala koje je na programu na startu 2023. godine, 14.januar. Termin odigravanja Fajnal fora je 28 – 29.01.2023. godine.

Kompletan raspored Crvene zvezde u Superligi

  1. Crvena zvezda – Šabac
  2. Vojvodina – Crvena zvezda
  3. Crvena zvezda – Partizan
  4. Novi Beograd 11.april – Crvena zvezda
  5. Crvena zvezda – Radnički KG
  6. Nais – Crvena zvezda
  7. Crvena zvezda – Proleter
  8. Crvena zvezda – Valis
  9. NBG Vukovi – Crvena zvezda

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama