Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Први трофеј у новој сезони, Црвена звезда славила у Ужицу

Сезона још увек није ни почела, а одбојкашице Црвене звезде донеле су први трофеј у Љутице Богдана. Други „Турнир шампиона“ у Ужицу припао је изабраницама Ратка Павличевића које су освојиле прво месту и то у конкуренцији Јединства, Уба и ТЕНТ-а.

У финалу Црвена звезда је победила Уб 3:1 (25:18, 25:20, 18:25,25:23), а меч је почела у саставу: Ћировић, Таубнер, Живојиновић, Стојић, Чанак, Родић, Ђурђевић.

За најбољу играчицу турнира сасвим заслужено проглашена је Ана Живојиновић.

Финална утакмица одиграна је у изузетно јаком ритму, али су одбојкашице Црвене звезде показале да се налазе у фантастичној форми.

Од старта утакмице црвено-беле девојке су наметнуле добар ритам, тако да су брзо стигле до 2:0 у сетовима. Уследио је мали пад у трећем, међутим све је било решено у четвртом сету за победу и нови трофеј.

Стојић: Све смо боље, има простора за напредак

Борбеност и храброст красиле су и у дуелу против одбојкашица Уба, нашу Јелену Стојић, која је после победе рекла:

– Честитам мојој екипи на успешно одиграном турниру и првом месту. Показале смо колико смо заправо напредовале. Све смо боље из утакмице у утакмицу. Имамо наравно још простора за напредак. Надам се да је ово само први од много пехара које ћемо освојити ове сезоне.

Павличевић: Задовољан сам, можемо да подигнемо игру на виши ниво

Трофејни тренер није могао другачије да почне сезону у Црвеној звезди него првим местом.

После још једног успеха Ратко Павличевић, похвалио је своје изабранице и додао:

– Овај турнир смо желели да искористимо и видимо шта је добро у нашој игри, а који су недостаци. Задовољни смо овим турниром, не само резултатски првим местом, већ самим ставом и понашањем девојака на терену. Биле су фокусиране и на крају то нам је донело резултат. Искрено се надам да можемо у наредном периоду нашу игру да подигнемо на виши ниво.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама