Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Prvi trofej u novoj sezoni, Crvena zvezda slavila u Užicu

Sezona još uvek nije ni počela, a odbojkašice Crvene zvezde donele su prvi trofej u Ljutice Bogdana. Drugi „Turnir šampiona“ u Užicu pripao je izabranicama Ratka Pavličevića koje su osvojile prvo mestu i to u konkurenciji Jedinstva, Uba i TENT-a.

U finalu Crvena zvezda je pobedila Ub 3:1 (25:18, 25:20, 18:25,25:23), a meč je počela u sastavu: Ćirović, Taubner, Živojinović, Stojić, Čanak, Rodić, Đurđević.

Za najbolju igračicu turnira sasvim zasluženo proglašena je Ana Živojinović.

Finalna utakmica odigrana je u izuzetno jakom ritmu, ali su odbojkašice Crvene zvezde pokazale da se nalaze u fantastičnoj formi.

Od starta utakmice crveno-bele devojke su nametnule dobar ritam, tako da su brzo stigle do 2:0 u setovima. Usledio je mali pad u trećem, međutim sve je bilo rešeno u četvrtom setu za pobedu i novi trofej.

Stojić: Sve smo bolje, ima prostora za napredak

Borbenost i hrabrost krasile su i u duelu protiv odbojkašica Uba, našu Jelenu Stojić, koja je posle pobede rekla:

– Čestitam mojoj ekipi na uspešno odigranom turniru i prvom mestu. Pokazale smo koliko smo zapravo napredovale. Sve smo bolje iz utakmice u utakmicu. Imamo naravno još prostora za napredak. Nadam se da je ovo samo prvi od mnogo pehara koje ćemo osvojiti ove sezone.

Pavličević: Zadovoljan sam, možemo da podignemo igru na viši nivo

Trofejni trener nije mogao drugačije da počne sezonu u Crvenoj zvezdi nego prvim mestom.

Posle još jednog uspeha Ratko Pavličević, pohvalio je svoje izabranice i dodao:

– Ovaj turnir smo želeli da iskoristimo i vidimo šta je dobro u našoj igri, a koji su nedostaci. Zadovoljni smo ovim turnirom, ne samo rezultatski prvim mestom, već samim stavom i ponašanjem devojaka na terenu. Bile su fokusirane i na kraju to nam je donelo rezultat. Iskreno se nadam da možemo u narednom periodu našu igru da podignemo na viši nivo.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama