Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Победа Црвене звезде против репрезентације Кеније и сусрет старих пријатеља из Бразила

Одбојкашице Црвене звезде у пријатељској утакмици одиграној у Ковилову победиле су репрезентацију Кеније, која се у Србији припрема за Светско првенство у Холандији и Пољској (од 23. септембра до 15. октобра) са 4:1 (25:19, 25:19, 25:17,25:23, 10:15).
Обе екипе играле су у комбинованом саставу, а тренер Ратко Павличевић извео је на почетку следећи састав: Ћировић, Таубнер, Марковић, Родић, Живојиновић, Стојић, Ђурђевић. После трећег сета прилику су добиле све играчице.
У сваком случају била је ово прилика да се провери тренутна форма црвено-белих, мада је у исто време било евидентно да су актуелне шампионке Србије у много бољој форми.
Игра свакако може да радује тренера црвено-белих, мада има још времена да се унапреди. Пред Црвеном звездом су тек велики изазови, а нове пријатељске утакмице црвено-беле девојке очекују наредне недеље на турниру у Ужицу.
Репрезентацију Кеније, иначе са клупе предводи Луизомар де Моура, познати тренер из Бразила и некадашњи селектор јуниорске репрезентације, са којим је наша бивша одбојкашица и прослављена репрезентативка Сања Малагурски сарађивала док је играла у екипи Молицо Осаско.
Са тренером Моуром, Сања Малагурски евоцирала је успомене на време проведено у Бразилу, а заједно су освојили трофеј „Паулиста“, затим Куп Бразила и треће место у елитном такмичењу. Био је то тим саткан од великих звезда светске одбојке заједно са нашом репрезентативком, a тада су играле и чувене Шејла, Таиса, Фабиола, Браит, Аденизиа.
Славни Бразилац на клупи репрезентације Кеније није штедео комплименте на рачун гостопримства на које је наишао у Србији, услова за тренинг у Београду, а било му је драго што је његова селекција могла да одмери снаге са освајачицама дупле круне.

Извор: ОКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама