Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Pobeda Crvene zvezde protiv reprezentacije Kenije i susret starih prijatelja iz Brazila

Odbojkašice Crvene zvezde u prijateljskoj utakmici odigranoj u Kovilovu pobedile su reprezentaciju Kenije, koja se u Srbiji priprema za Svetsko prvenstvo u Holandiji i Poljskoj (od 23. septembra do 15. oktobra) sa 4:1 (25:19, 25:19, 25:17,25:23, 10:15).
Obe ekipe igrale su u kombinovanom sastavu, a trener Ratko Pavličević izveo je na početku sledeći sastav: Ćirović, Taubner, Marković, Rodić, Živojinović, Stojić, Đurđević. Posle trećeg seta priliku su dobile sve igračice.
U svakom slučaju bila je ovo prilika da se proveri trenutna forma crveno-belih, mada je u isto vreme bilo evidentno da su aktuelne šampionke Srbije u mnogo boljoj formi.
Igra svakako može da raduje trenera crveno-belih, mada ima još vremena da se unapredi. Pred Crvenom zvezdom su tek veliki izazovi, a nove prijateljske utakmice crveno-bele devojke očekuju naredne nedelje na turniru u Užicu.
Reprezentaciju Kenije, inače sa klupe predvodi Luizomar de Moura, poznati trener iz Brazila i nekadašnji selektor juniorske reprezentacije, sa kojim je naša bivša odbojkašica i proslavljena reprezentativka Sanja Malagurski sarađivala dok je igrala u ekipi Molico Osasko.
Sa trenerom Mourom, Sanja Malagurski evocirala je uspomene na vreme provedeno u Brazilu, a zajedno su osvojili trofej „Paulista“, zatim Kup Brazila i treće mesto u elitnom takmičenju. Bio je to tim satkan od velikih zvezda svetske odbojke zajedno sa našom reprezentativkom, a tada su igrale i čuvene Šejla, Taisa, Fabiola, Brait, Adenizia.
Slavni Brazilac na klupi reprezentacije Kenije nije štedeo komplimente na račun gostoprimstva na koje je naišao u Srbiji, uslova za trening u Beogradu, a bilo mu je drago što je njegova selekcija mogla da odmeri snage sa osvajačicama duple krune.

Izvor: OKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama