Фудбал Фудбал/Најава утакмица ЦЗБГ

Звезда у Пазару тражи победу и мисли на Турке

Три дана после премијере у Лиги Европе, Звезда гостује Новом Пазару у дербију кола првенства Србије.

Детаљ са претходне утакмице против Новог Пазара

У последњих шест утакмица Црвена звезда има само једну победу, и то ону против Јавора када је отпор тима из Ивањице сломила у финишу другог полувремена. У пређашње три утакмице екипа има два ремија и болан пораз од Монака. Последњи пут ово се десило октобра 2020, године. Нема сумње да је посреди извесна кризи резултата. Оно што радује јесте боље издање са француском екипом, али је начин на који је она окончана сигурно уздрмала наше играче.

Нема простора Црвена звезда да буде деморалисана, пошто гостује тренутно првопласираној екипи.  Екипа из Рашке је права сензација досадашњег тока шампионата. Премда није све кренуло идеално по екипу Владимира Гаћиновића, пошто је у прва три кола остала на нула бодова. Стидљиво се помињало да би Гаћиновић могао бити бивши, а његов наследник Ненад Лалатовић који је био на излазним вратима бањалучког Борца. Говорио је Гаћиновић да верује у екипу, да су порази незаслужени по приказаном и да ће се то све вратити. Онда је Пазар нанизао седам узастопних победа. Незапамћено када је реч о некој, условно речено, мањој екипи у Србији.

Сигурно да расту апетити код домаћина и да ће се трудити да се покажу достојним тренутног пласмана. Стидљиво су се чуле изјаве да се надају победи. У граду влада велика еуфорија, после славља у Крагујевцу екипу је по повратку у Пазар дочекало пар хиљада људи на улицама. Певало се како ће се играти Лига шампиона у Пазару.

Лои Диони је претходне сезоне у Пазару изнудио и реализовао пенал

Неки од најзапаженијих играча плавих су штопер Слободан Рубежић, у везном реду Мијић и Лончар, а у нападу Мајдевац који је најбољи стрелац екипе. Врло добро се показао и Никола Богдановски који је недавно стигао из Сурдулице. Важан шраф такође је Сеад Исламовић.

Имаће домаћи ипак у подсвести последње окршаје са нашим тимом. Звезда је на последња три сусрета са Пазаром славила укупном гол разликом 17:0. Биће то извесни терет домаћим играчима.

За Звезду је врло битно да победи, да се врати на слављенички колосек и на прво место, иако наш тим има два меча мање од данашњег противника. Сигурно да је у мислима и веома битно гостовање Трабзону које долази већ у четвртак, али делује да Милојевић нема пуно простора за комбиновање састава.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама