Fudbal Fudbal/Najava utakmica CZBG

Zvezda u Pazaru traži pobedu i misli na Turke

Tri dana posle premijere u Ligi Evrope, Zvezda gostuje Novom Pazaru u derbiju kola prvenstva Srbije.

Detalj sa prethodne utakmice protiv Novog Pazara

U poslednjih šest utakmica Crvena zvezda ima samo jednu pobedu, i to onu protiv Javora kada je otpor tima iz Ivanjice slomila u finišu drugog poluvremena. U pređašnje tri utakmice ekipa ima dva remija i bolan poraz od Monaka. Poslednji put ovo se desilo oktobra 2020, godine. Nema sumnje da je posredi izvesna krizi rezultata. Ono što raduje jeste bolje izdanje sa francuskom ekipom, ali je način na koji je ona okončana sigurno uzdrmala naše igrače.

Nema prostora Crvena zvezda da bude demoralisana, pošto gostuje trenutno prvoplasiranoj ekipi.  Ekipa iz Raške je prava senzacija dosadašnjeg toka šampionata. Premda nije sve krenulo idealno po ekipu Vladimira Gaćinovića, pošto je u prva tri kola ostala na nula bodova. Stidljivo se pominjalo da bi Gaćinović mogao biti bivši, a njegov naslednik Nenad Lalatović koji je bio na izlaznim vratima banjalučkog Borca. Govorio je Gaćinović da veruje u ekipu, da su porazi nezasluženi po prikazanom i da će se to sve vratiti. Onda je Pazar nanizao sedam uzastopnih pobeda. Nezapamćeno kada je reč o nekoj, uslovno rečeno, manjoj ekipi u Srbiji.

Sigurno da rastu apetiti kod domaćina i da će se truditi da se pokažu dostojnim trenutnog plasmana. Stidljivo su se čule izjave da se nadaju pobedi. U gradu vlada velika euforija, posle slavlja u Kragujevcu ekipu je po povratku u Pazar dočekalo par hiljada ljudi na ulicama. Pevalo se kako će se igrati Liga šampiona u Pazaru.

Loi Dioni je prethodne sezone u Pazaru iznudio i realizovao penal

Neki od najzapaženijih igrača plavih su štoper Slobodan Rubežić, u veznom redu Mijić i Lončar, a u napadu Majdevac koji je najbolji strelac ekipe. Vrlo dobro se pokazao i Nikola Bogdanovski koji je nedavno stigao iz Surdulice. Važan šraf takođe je Sead Islamović.

Imaće domaći ipak u podsvesti poslednje okršaje sa našim timom. Zvezda je na poslednja tri susreta sa Pazarom slavila ukupnom gol razlikom 17:0. Biće to izvesni teret domaćim igračima.

Za Zvezdu je vrlo bitno da pobedi, da se vrati na slavljenički kolosek i na prvo mesto, iako naš tim ima dva meča manje od današnjeg protivnika. Sigurno da je u mislima i veoma bitno gostovanje Trabzonu koje dolazi već u četvrtak, ali deluje da Milojević nema puno prostora za kombinovanje sastava.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama