Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Нови Пазар – Црвена звезда 1:2 (1:1)

Фудбалери Црвене звезде су савладали Нови Пазар резултатом 1:2 у оквиру 11. кола Суперлиге Србије у изузетно занимљивој и динамичној утакмици. Први гол за наш тим постигао је Милан Родић, да би у самом финишу “џокер” Александар Пешић био сналажљив у петерцу домаћих, чиме су пулени Милоша Милојевића освојили три бода. 

 

Нови Пазар – Црвена звезда 1:2 (1:1)

Стадион: „Џаизкоин Арена“, Нови Пазар.

Судија: Милош Милановић.

Стрелци: Лончар у 5. минуту за Нови Пазар, а Родић у 34. и Пешић у 88. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Лончар, Пешукић, Јовић (Нови Пазар), Бен, Канга, Букари, Пешић (Црвена звезда).

Нови Пазар: Кљајић, Гаврић (од 57. Киковић), Исламовић, Јоксимовић, Јовић (од 81. Дамјановић), Лончар, Мајдевац (од 67. Богдановски), Никчевић, Пешукић, Рубежић, Станојловић (од 46. Ергелаш).

Резерве: Славковић, Алић, Богдановски, Дамјановић, Ергелаш, Киковић, Кур, Момчиловић, Мујезиновић, Ратковић, Зимоњић.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Милуновић, Ераковић, Родић, Саного (од 67. Кангва), Канга, Букари (од 76. Кулибали), Катаи (од 90. Драговић), Митровић (од 46. Пешић), Бен (од 67. Ибрахим).

Резерве: Поповић, Панков, Драговић, Срнић, Станковић, Кангва, Николић, Ибрахим, Мотика, Кулибали, Пешић.

Утакмица је почела боље по домаћина, који је дошао до предности у петом минуту, када је погодио Лончар са дистанце после корнера. Уследила је тотална офанзива изабраника Милоша Милојевића, а већ у десетом минуту запретио је Катаи. Бен је оставио повратну лопту за Звездину „десетку“, која је добро шутирала, али право у голмана Кљајића. Ређале су се прилике црвено-белих као на траци, а у 22. минуту покушао је и Гобељић. Дочекао је десни бек нашег клуба одбијанац на ивици казненог простора и из прве „опалио“, али је лопта завршила лево од гола домаћих. Пробао је и Букари седам минута касније, али је ударац интернационалца из Гане изблокиран, те су наши фудбалери добили само аут.

Катаи се поново нашао у центру пажње у 32. минуту, када је изборио позицију и са двадесетак метара „гађао“ у даљи угао, али је лопта прозујала поред десне стативе. Претио је Звездин „Магико“ и минут касније, када је Букари добро прошао по десном боку и упутио лопту у средину, али је Катаи шутирао директно у чувара мреже домаћих. Офанзива црвено-белих се исплатила у 34. минуту. Бен је сјајно центрирао са десне ивице казненог простора, а највиши у шеснаестерцу био је Милан Родић и прецизним ударцем главом поравнао резултат. Срећа је била на страни домаћег тима у 36. минуту, када је Букари снажно шутирао искоса са десне стране, али погодио стативу, иако је Кљајић већ био савладан.

Други део игре почао је мало мирније, а наши првотимци су настојали да мирном пас игром контролишу дешавања на терену. Мењао је у наставку Милош Милојевић, па је тако на терен ушао Пешић уместо Митровића. Управо је Пешић био у прилици да преокрене резултат након лепог додавања Бена, али је шутирао преко гола. Претио је и Канга у 70. минуту, када је сачекао повратну лопту и „пуцао“ са двадесетак метара, али је шутирао преко гола. Још једна озбиљна прилика виђена је 73. минуту. Кангва је одлично центрирао на петерац, а Рубежић је неспретно реаговао и умало погодио своју мрежу, али је од свега наш тим добио само корнер.

Могао је и Кулибали да се упише у стрелце по самом уласку у игру, када је главом шутирао, али је лопта завршила преко гола. Исплатила се иницијатива Црвене звезде када је у 88. минуту центрирао Канга, а Александар Пешић заградио Јоксимовића и из петерца угурао лопту у мрежу за велико славље пулена Милоша Милојевића који су освојили нова три бода. 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама