Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Novi Pazar – Crvena zvezda 1:2 (1:1)

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Novi Pazar rezultatom 1:2 u okviru 11. kola Superlige Srbije u izuzetno zanimljivoj i dinamičnoj utakmici. Prvi gol za naš tim postigao je Milan Rodić, da bi u samom finišu “džoker” Aleksandar Pešić bio snalažljiv u petercu domaćih, čime su puleni Miloša Milojevića osvojili tri boda. 

 

Novi Pazar – Crvena zvezda 1:2 (1:1)

Stadion: „Džaizkoin Arena“, Novi Pazar.

Sudija: Miloš Milanović.

Strelci: Lončar u 5. minutu za Novi Pazar, a Rodić u 34. i Pešić u 88. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: Lončar, Pešukić, Jović (Novi Pazar), Ben, Kanga, Bukari, Pešić (Crvena zvezda).

Novi Pazar: Kljajić, Gavrić (od 57. Kiković), Islamović, Joksimović, Jović (od 81. Damjanović), Lončar, Majdevac (od 67. Bogdanovski), Nikčević, Pešukić, Rubežić, Stanojlović (od 46. Ergelaš).

Rezerve: Slavković, Alić, Bogdanovski, Damjanović, Ergelaš, Kiković, Kur, Momčilović, Mujezinović, Ratković, Zimonjić.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Eraković, Rodić, Sanogo (od 67. Kangva), Kanga, Bukari (od 76. Kulibali), Katai (od 90. Dragović), Mitrović (od 46. Pešić), Ben (od 67. Ibrahim).

Rezerve: Popović, Pankov, Dragović, Srnić, Stanković, Kangva, Nikolić, Ibrahim, Motika, Kulibali, Pešić.

Utakmica je počela bolje po domaćina, koji je došao do prednosti u petom minutu, kada je pogodio Lončar sa distance posle kornera. Usledila je totalna ofanziva izabranika Miloša Milojevića, a već u desetom minutu zapretio je Katai. Ben je ostavio povratnu loptu za Zvezdinu „desetku“, koja je dobro šutirala, ali pravo u golmana Kljajića. Ređale su se prilike crveno-belih kao na traci, a u 22. minutu pokušao je i Gobeljić. Dočekao je desni bek našeg kluba odbijanac na ivici kaznenog prostora i iz prve „opalio“, ali je lopta završila levo od gola domaćih. Probao je i Bukari sedam minuta kasnije, ali je udarac internacionalca iz Gane izblokiran, te su naši fudbaleri dobili samo aut.

Katai se ponovo našao u centru pažnje u 32. minutu, kada je izborio poziciju i sa dvadesetak metara „gađao“ u dalji ugao, ali je lopta prozujala pored desne stative. Pretio je Zvezdin „Magiko“ i minut kasnije, kada je Bukari dobro prošao po desnom boku i uputio loptu u sredinu, ali je Katai šutirao direktno u čuvara mreže domaćih. Ofanziva crveno-belih se isplatila u 34. minutu. Ben je sjajno centrirao sa desne ivice kaznenog prostora, a najviši u šesnaestercu bio je Milan Rodić i preciznim udarcem glavom poravnao rezultat. Sreća je bila na strani domaćeg tima u 36. minutu, kada je Bukari snažno šutirao iskosa sa desne strane, ali pogodio stativu, iako je Kljajić već bio savladan.

Drugi deo igre počao je malo mirnije, a naši prvotimci su nastojali da mirnom pas igrom kontrolišu dešavanja na terenu. Menjao je u nastavku Miloš Milojević, pa je tako na teren ušao Pešić umesto Mitrovića. Upravo je Pešić bio u prilici da preokrene rezultat nakon lepog dodavanja Bena, ali je šutirao preko gola. Pretio je i Kanga u 70. minutu, kada je sačekao povratnu loptu i „pucao“ sa dvadesetak metara, ali je šutirao preko gola. Još jedna ozbiljna prilika viđena je 73. minutu. Kangva je odlično centrirao na peterac, a Rubežić je nespretno reagovao i umalo pogodio svoju mrežu, ali je od svega naš tim dobio samo korner.

Mogao je i Kulibali da se upiše u strelce po samom ulasku u igru, kada je glavom šutirao, ali je lopta završila preko gola. Isplatila se inicijativa Crvene zvezde kada je u 88. minutu centrirao Kanga, a Aleksandar Pešić zagradio Joksimovića i iz peterca ugurao loptu u mrežu za veliko slavlje pulena Miloša Milojevića koji su osvojili nova tri boda. 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama