Блог Фудбал ЦЗБГ

Драги наш Катаи…

Фото: ФК Црвена звезда

Ево, да почнем овај текст овим горе речима, из наслова, јер знам да си сваком навијачу Црвене звезде веома драг и да те свако поштује и цени. Али овим текстом желим да се осврнем на све оно што се догађало синоћ на Маракани, али и на све што прати за сада ову сезону и твоје наступе у црвено-белом дресу.

Е па, драги наш Катаи, јучерашњи звиждуци теби упућени (а и Срнићу) поделише звездашку јавност и њене навијаче. Највише се то види кроз отворено писмо Делија (организоване групе навијача) која оплете по свима нама који имамо иоле другачије мишљење од њих. 

Али ја нађох за сходно да ово напишем јер желим да знаш (ако уопште овај текст и дође до тебе) да оно од синоћ није знак непоштовања тебе као играча, нити је ниподаштавање твог доприноса Црвеној звезди кроз све ове године. То ти нико не може оспорити, нити сме. Али оно што се десило синоћ, ти звиждуци око којих се сада ломе копља и прозивају неки навијачи, то је одраз незадовољства Звездине публике која увек жели више и боље. А истина је, и то мораш признати и ти сам, да си из неког разлога (ко зна ког) од почетка ове сезоне у кризи игре и да не пружаш ни близо онога што сви знамо, а и ти сам знаш,  да можеш.

Видиш, драги наш Катаи…ови навијачи који су ти звиждали нису те постројавали, тражили да скидаш дресове, лупали прозоре на аутомобилима итд итд. То што сада наведох, е то се десило неким другима пре тебе. Али очито је то било нормално и у складу са навијачким кодексом, али је зато сада велики проблем што ти неки навијачи звижде јер те тако критикују за лоша издања.

Да сам на твом месту не бих се либио да изађем у јавност и кажем да ми не иде, да лошије играм, да ми треба нека врста мотивације, помоћи…било шта. Не бих се либио да кажем да сам заслужио звиждуке, али да ћу учинити све да се вратим у стару форму, да поново разгалим срца Звзединих навијача. Е то би био потез играча који зна да буде самокритичан и да прихвати критику која је на месту. А ја желим да верујем да си ти такав човек.

За крај ти морам рећи још нешто. Чувај се слаткоречивих људи. Чувај се оних који те искључиво и само тапшу по рамену. Бољи је човек онај који ти указује на проблеме, него ли онај који ти замазује очи.

Не мрзи тебе нико од нас који те тренутно критикујемо. Само желимо да будеш, не онај стари, него још бољи Александар Катаи и да се заједно веселимо и радујемо успесима твоје и наше Црвене звезде.

Твој ЦЗБГ портал

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама