Blog Fudbal CZBG

Dragi naš Katai…

Foto: FK Crvena zvezda

Evo, da počnem ovaj tekst ovim gore rečima, iz naslova, jer znam da si svakom navijaču Crvene zvezde veoma drag i da te svako poštuje i ceni. Ali ovim tekstom želim da se osvrnem na sve ono što se događalo sinoć na Marakani, ali i na sve što prati za sada ovu sezonu i tvoje nastupe u crveno-belom dresu.

E pa, dragi naš Katai, jučerašnji zvižduci tebi upućeni (a i Srniću) podeliše zvezdašku javnost i njene navijače. Najviše se to vidi kroz otvoreno pismo Delija (organizovane grupe navijača) koja oplete po svima nama koji imamo iole drugačije mišljenje od njih. 

Ali ja nađoh za shodno da ovo napišem jer želim da znaš (ako uopšte ovaj tekst i dođe do tebe) da ono od sinoć nije znak nepoštovanja tebe kao igrača, niti je nipodaštavanje tvog doprinosa Crvenoj zvezdi kroz sve ove godine. To ti niko ne može osporiti, niti sme. Ali ono što se desilo sinoć, ti zvižduci oko kojih se sada lome koplja i prozivaju neki navijači, to je odraz nezadovoljstva Zvezdine publike koja uvek želi više i bolje. A istina je, i to moraš priznati i ti sam, da si iz nekog razloga (ko zna kog) od početka ove sezone u krizi igre i da ne pružaš ni blizo onoga što svi znamo, a i ti sam znaš,  da možeš.

Vidiš, dragi naš Katai…ovi navijači koji su ti zviždali nisu te postrojavali, tražili da skidaš dresove, lupali prozore na automobilima itd itd. To što sada navedoh, e to se desilo nekim drugima pre tebe. Ali očito je to bilo normalno i u skladu sa navijačkim kodeksom, ali je zato sada veliki problem što ti neki navijači zvižde jer te tako kritikuju za loša izdanja.

Da sam na tvom mestu ne bih se libio da izađem u javnost i kažem da mi ne ide, da lošije igram, da mi treba neka vrsta motivacije, pomoći…bilo šta. Ne bih se libio da kažem da sam zaslužio zvižduke, ali da ću učiniti sve da se vratim u staru formu, da ponovo razgalim srca Zvzedinih navijača. E to bi bio potez igrača koji zna da bude samokritičan i da prihvati kritiku koja je na mestu. A ja želim da verujem da si ti takav čovek.

Za kraj ti moram reći još nešto. Čuvaj se slatkorečivih ljudi. Čuvaj se onih koji te isključivo i samo tapšu po ramenu. Bolji je čovek onaj koji ti ukazuje na probleme, nego li onaj koji ti zamazuje oči.

Ne mrzi tebe niko od nas koji te trenutno kritikujemo. Samo želimo da budeš, ne onaj stari, nego još bolji Aleksandar Katai i da se zajedno veselimo i radujemo uspesima tvoje i naše Crvene zvezde.

Tvoj CZBG portal

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama