Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Милојевић: Публика додатни ветар у леђа, циљ је победа

Шеф стручног штаба нашег тима Милош Милојевић је изнео очекивања пред утакмицу 1. кола групне фазе Лиге Европе групе Х, коју ће његови изабраници одиграти на стадиону „Рајко Митић“ против екипе Монака сутра од 21 час.

 

– Очекујем квалитетну утакмицу, против квалитетног противника, не зато што је у перфектној форми, него зато што игра једну од физички најзахтевнијих лига. Играју другим интензитетом, на неким другим брзинама, физички су доминантни и моћни, то су показали и против Пари Сен Жермена. Нису ванземаљци, најбољи су у променама поседа јер су веома директни и агресивни, то је нешто што им прија. Против екипа где су они доминантни имају проблема. Очекујем једну утакмицу где уз нашу дисциплину и квалитет који имамо можемо да пружимо добру игру и остваримо добар резултат. Поштујемо Монако, не претимо никоме, али уз дужно поштовање не побеђује онај који је бољи на папиру, овде су побеђивани и много јачи тимови од Монака, наравно за то нам треба деведесет плус минута дисциплине, жеље за надигравањем и потпуног фокуса у свим сегментима игре – истакао је Милош Милојевић.

Осврнуо се Милојевић и на претходних неколико дуела на којима је са клупе водио екипу Црвене звезде.

– Свакако да нисам задовољан када не добијем утакмицу, мислим да игра није била слаба. Ако гледате игру против ТСЦ смо имали 27 удараца, од тога 11 у оквир гола, док они имају пет у оквир гола. Уз мало среће је тај резултат могао да оде на 3:1 или 4:1, наравно увек је тешко када примите гол, па јурите резултат. Никад не тражим оправдања за себе, али не знам од када је 1:1 са Партизаном на њиховом стадиону неуспех. Један Партизан који је наш највећи конкурент игра са дефанзиним опредељењем кући, то говори о нашој снази, међутим некада добијете утакмицу, некада не, ми смо свесни тога, на томе радимо. Мислим да нема простора за полемику о кризи, победе су нешто што нас гура даље, тога смо свесни, овај клуб само победе и тражи. Момци не треба да имају притисак због тога, него због добре колективне игре, доброг односа према утакмици и добре представе. Резултата против ТСЦ не можемо да вратимо, имамо утакмицу сутра. Искрено не размишљамо ни о чему другом сем о тој утакмици. Архивирали смо утакмицу против ТСЦ, урадили смо добру анализу нашег издања, радили на исправкама и корекцији тих ствари. То је процес који је нормалан, нисам задовољан бодом против ТСЦ, али узимале су овде бодове и друге екипе које су мање квалитетне од ТСЦ. Ствари су у животу увек онакве како желите да их видите.

Говорио је шеф стручног штаба нашег тима и о екипи Монака.

– Када они треба да контролишу игру су рањивији, међутим уколико погледате против кога су они играли када су изгубили, не одговарају им екипе које могу да их угрозе на транзицију. Транзициона су екипа, у почетку су играли 4-3-3, затим су нашли систем који им одговара, директније 3-4-3, доста квалитетних играча имају. Не треба трошити речи о Монаку, да играју у некој другој лиги вероватно би играли у Лиги шампиона, овако им је велика конкуренција, па се нису изборили. У припреми утакмице треба испоштовати сваког противника, имамо терен на којем волимо да играмо, екипу за коју се причало да је најбоља генерација од 1991. Сада после два ремија доводимо у питање да ли су довољно добри, ја верујем да јесу, да не верујем не бих овде седео. Верујем да екипа има квалитет, наравно пољуљао их је шок, нису ушли у Лигу шампиона, која је ишчекивана.  Али то је наук за убудуће, нема потцењивања ни прецењивања, то је 90 минута борбе. Имате пример комшија из Загреба, нису они за 50 посто бољи од нас у то сам сигуран, а не мислим ни да је Челзи за 50 посто бољи од Монака, једноставно је потребно мало и среће, а она треба да се заслужи.

Изнео је шеф стручног штаба и мишљење у ком сегменту игре Црвена звезда може да направи разлику на сутрашњем мечу.

– Свакако да је битно и јесте то мали притисак када се игра на Маракани, али је ипак већи ветар у леђа играти код куће пред овом публику. Притисак је што се очекује овде, знам историјски и као навијач, помоћни тренер и као главни тренер и када дође Барселона, ако се победи 1:0, мора бар три, ако се изгуби мора бар нерешено. То је наш српски менталитет и нешто што ја волим. Ми њих можемо да угрозимо, ако будемо играли паметно другу лопту после освајања лопте, ако задржимо посед, да не изгубимо лопту, ствараће се пуно простора да можемо да играмо и иза и испред њих и да из три четири паса дођемо директно до њиховог гола. Доста можемо приликом прекида да их угрозимо, нису добри у дефанзивном прекиду. То су неке ствари, да им не одајемо сад све слабости, пошто знам да се колеге озбиљно баве тиме, слушају, преводе. Има простора да се то одради, треба нам колектив, јер имамо квалитетне појединце. Као што је Пешић и сам рекао, није дао гол, али је своје играче ставио у пар добрих позиција, битно је радити за тим, а голови и асистенције ће доћи, на једној утакмици Пешићу, на другој неком другом, није битна та подела, битан је резултат тима.

Истакао је Милојевић да је наступ Иванића на утакмици неизвестан.

– Наравно да Иванић недостаје, чудно ми је да се увек прича више о играчима који нису ту, него о овима који су ту. Када Иванић игра питања су зашто Кангва не добија шансу, када Кангва игра питања су зашто није ту Иванић. Мирко је квалитетан играч, поена, асистенције, голова. Оптерећење које је поднео у последњих годину и по дана, констнатно играње, 55 утакмица од почетка, немате таква три играча у Европи. Очекивано је да дође до пада физичке форме и мислим да ће он из те повреде изаћи јачи. У конкуренцији је за тим и видећемо данас да ли је то паметно или не или је боље да добије још три дана поштеде и буде спреман. Изашао је ровит на утакмицу са Партизаном и зарадио нову повреду, то је нормално да тело компензује негде где користите више један део тела, ако вас други боли. Уколико постоји минимална шанса да његово стање неће бити горе након утакмице са Монаком, биће у саставу.

Говорио је Милојевић и о играчима који нису регистровани за групну фазу Лиге Европе.

– Имамо одређен број играча који можемо да пријавимо, Кристичић није тренутно у тренажном процесу са екипом. Било је незахвално стављати га у састав и ишчекивати да ли ће бити добро или не. Да је здрав свакако да би био на списку, поготово због баланса броја везних играча који нам требају. Пруцев је млад, перспективан играч који пре свега треба да добије праву шансу у нашем првенству, да бисмо могли да рачунама на њега и у Европи.

Задовољан је Милојевић нападачима које има у тиму.

– Два добра нападача која ми имамо као што су Пешић и Кулибали су довољна.

Интересовало је новинаре и са колико играча у последњој линији ће играти стратег нашег тима на сутрашњем дуелу.

– Морате да купите карте, да дођете да погледате утакмицу, па ћете видети.

Дао је Милојевић и одговор на питање да ли би победа против Монака била уједно и прекретница сезоне.

– Не би, уколико сутра победимо потребно нам је још осам бодова за пролаз даље, можда седам. Не може једна утакмица да нам буде прекретница сезоне, после тог меча следи Нови Пазар и тај дуел је онда прекретица, а затим и Трабзон за који исто важи. Свако ко је радио у Црвеној звезди бар један дан зна да је свака следећа најбитнија, следећа је Монако па ћемо видети после тога.

Истакао је шеф стручног штаба црвено-белих да не би био задовољан ремијем у овом тренутку.

– Сада не бих био задовољан ремијем, јер у сваку утакмицу волим да уђем са циљем да победим. Некада се утакмица окрене, да сте бољи на терену, па нисте, па онда негде на крају будете задовољни ремијем. Али пре утакмице мислим да треба да се фокусирамо искључиво на три бода.

Говорио је Милојевић и о формирању стручног штаба.

– Зна се ко ће бити помоћни тренер, Поја Асбаги, бивши селектор Шведске испод 21 године, тренер Гетеборга. Прикључили смо и Вујадина Савића у стручни штаб, као још једног тренера почетника, који ће нама помоћи у неким ствварима и ми њему да се развија у правом смеру. Имамо спремно решење за кондиционог тренера, али наравно уколико хоћете неког доброг у сред сезоне да „извадите“ из клуба, не може то данас за сутра, потребно је неколико недеља да се све коцкице посложе, а о имену не бих док то не буде све како треба – закључио је Милош Милојевић.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама