Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Milojević: Publika dodatni vetar u leđa, cilj je pobeda

Šef stručnog štaba našeg tima Miloš Milojević je izneo očekivanja pred utakmicu 1. kola grupne faze Lige Evrope grupe H, koju će njegovi izabranici odigrati na stadionu „Rajko Mitić“ protiv ekipe Monaka sutra od 21 čas.

 

– Očekujem kvalitetnu utakmicu, protiv kvalitetnog protivnika, ne zato što je u perfektnoj formi, nego zato što igra jednu od fizički najzahtevnijih liga. Igraju drugim intenzitetom, na nekim drugim brzinama, fizički su dominantni i moćni, to su pokazali i protiv Pari Sen Žermena. Nisu vanzemaljci, najbolji su u promenama poseda jer su veoma direktni i agresivni, to je nešto što im prija. Protiv ekipa gde su oni dominantni imaju problema. Očekujem jednu utakmicu gde uz našu disciplinu i kvalitet koji imamo možemo da pružimo dobru igru i ostvarimo dobar rezultat. Poštujemo Monako, ne pretimo nikome, ali uz dužno poštovanje ne pobeđuje onaj koji je bolji na papiru, ovde su pobeđivani i mnogo jači timovi od Monaka, naravno za to nam treba devedeset plus minuta discipline, želje za nadigravanjem i potpunog fokusa u svim segmentima igre – istakao je Miloš Milojević.

Osvrnuo se Milojević i na prethodnih nekoliko duela na kojima je sa klupe vodio ekipu Crvene zvezde.

– Svakako da nisam zadovoljan kada ne dobijem utakmicu, mislim da igra nije bila slaba. Ako gledate igru protiv TSC smo imali 27 udaraca, od toga 11 u okvir gola, dok oni imaju pet u okvir gola. Uz malo sreće je taj rezultat mogao da ode na 3:1 ili 4:1, naravno uvek je teško kada primite gol, pa jurite rezultat. Nikad ne tražim opravdanja za sebe, ali ne znam od kada je 1:1 sa Partizanom na njihovom stadionu neuspeh. Jedan Partizan koji je naš najveći konkurent igra sa defanzinim opredeljenjem kući, to govori o našoj snazi, međutim nekada dobijete utakmicu, nekada ne, mi smo svesni toga, na tome radimo. Mislim da nema prostora za polemiku o krizi, pobede su nešto što nas gura dalje, toga smo svesni, ovaj klub samo pobede i traži. Momci ne treba da imaju pritisak zbog toga, nego zbog dobre kolektivne igre, dobrog odnosa prema utakmici i dobre predstave. Rezultata protiv TSC ne možemo da vratimo, imamo utakmicu sutra. Iskreno ne razmišljamo ni o čemu drugom sem o toj utakmici. Arhivirali smo utakmicu protiv TSC, uradili smo dobru analizu našeg izdanja, radili na ispravkama i korekciji tih stvari. To je proces koji je normalan, nisam zadovoljan bodom protiv TSC, ali uzimale su ovde bodove i druge ekipe koje su manje kvalitetne od TSC. Stvari su u životu uvek onakve kako želite da ih vidite.

Govorio je šef stručnog štaba našeg tima i o ekipi Monaka.

– Kada oni treba da kontrolišu igru su ranjiviji, međutim ukoliko pogledate protiv koga su oni igrali kada su izgubili, ne odgovaraju im ekipe koje mogu da ih ugroze na tranziciju. Tranziciona su ekipa, u početku su igrali 4-3-3, zatim su našli sistem koji im odgovara, direktnije 3-4-3, dosta kvalitetnih igrača imaju. Ne treba trošiti reči o Monaku, da igraju u nekoj drugoj ligi verovatno bi igrali u Ligi šampiona, ovako im je velika konkurencija, pa se nisu izborili. U pripremi utakmice treba ispoštovati svakog protivnika, imamo teren na kojem volimo da igramo, ekipu za koju se pričalo da je najbolja generacija od 1991. Sada posle dva remija dovodimo u pitanje da li su dovoljno dobri, ja verujem da jesu, da ne verujem ne bih ovde sedeo. Verujem da ekipa ima kvalitet, naravno poljuljao ih je šok, nisu ušli u Ligu šampiona, koja je iščekivana.  Ali to je nauk za ubuduće, nema potcenjivanja ni precenjivanja, to je 90 minuta borbe. Imate primer komšija iz Zagreba, nisu oni za 50 posto bolji od nas u to sam siguran, a ne mislim ni da je Čelzi za 50 posto bolji od Monaka, jednostavno je potrebno malo i sreće, a ona treba da se zasluži.

Izneo je šef stručnog štaba i mišljenje u kom segmentu igre Crvena zvezda može da napravi razliku na sutrašnjem meču.

– Svakako da je bitno i jeste to mali pritisak kada se igra na Marakani, ali je ipak veći vetar u leđa igrati kod kuće pred ovom publiku. Pritisak je što se očekuje ovde, znam istorijski i kao navijač, pomoćni trener i kao glavni trener i kada dođe Barselona, ako se pobedi 1:0, mora bar tri, ako se izgubi mora bar nerešeno. To je naš srpski mentalitet i nešto što ja volim. Mi njih možemo da ugrozimo, ako budemo igrali pametno drugu loptu posle osvajanja lopte, ako zadržimo posed, da ne izgubimo loptu, stvaraće se puno prostora da možemo da igramo i iza i ispred njih i da iz tri četiri pasa dođemo direktno do njihovog gola. Dosta možemo prilikom prekida da ih ugrozimo, nisu dobri u defanzivnom prekidu. To su neke stvari, da im ne odajemo sad sve slabosti, pošto znam da se kolege ozbiljno bave time, slušaju, prevode. Ima prostora da se to odradi, treba nam kolektiv, jer imamo kvalitetne pojedince. Kao što je Pešić i sam rekao, nije dao gol, ali je svoje igrače stavio u par dobrih pozicija, bitno je raditi za tim, a golovi i asistencije će doći, na jednoj utakmici Pešiću, na drugoj nekom drugom, nije bitna ta podela, bitan je rezultat tima.

Istakao je Milojević da je nastup Ivanića na utakmici neizvestan.

– Naravno da Ivanić nedostaje, čudno mi je da se uvek priča više o igračima koji nisu tu, nego o ovima koji su tu. Kada Ivanić igra pitanja su zašto Kangva ne dobija šansu, kada Kangva igra pitanja su zašto nije tu Ivanić. Mirko je kvalitetan igrač, poena, asistencije, golova. Opterećenje koje je podneo u poslednjih godinu i po dana, konstnatno igranje, 55 utakmica od početka, nemate takva tri igrača u Evropi. Očekivano je da dođe do pada fizičke forme i mislim da će on iz te povrede izaći jači. U konkurenciji je za tim i videćemo danas da li je to pametno ili ne ili je bolje da dobije još tri dana poštede i bude spreman. Izašao je rovit na utakmicu sa Partizanom i zaradio novu povredu, to je normalno da telo kompenzuje negde gde koristite više jedan deo tela, ako vas drugi boli. Ukoliko postoji minimalna šansa da njegovo stanje neće biti gore nakon utakmice sa Monakom, biće u sastavu.

Govorio je Milojević i o igračima koji nisu registrovani za grupnu fazu Lige Evrope.

– Imamo određen broj igrača koji možemo da prijavimo, Krističić nije trenutno u trenažnom procesu sa ekipom. Bilo je nezahvalno stavljati ga u sastav i iščekivati da li će biti dobro ili ne. Da je zdrav svakako da bi bio na spisku, pogotovo zbog balansa broja veznih igrača koji nam trebaju. Prucev je mlad, perspektivan igrač koji pre svega treba da dobije pravu šansu u našem prvenstvu, da bismo mogli da računama na njega i u Evropi.

Zadovoljan je Milojević napadačima koje ima u timu.

– Dva dobra napadača koja mi imamo kao što su Pešić i Kulibali su dovoljna.

Interesovalo je novinare i sa koliko igrača u poslednjoj liniji će igrati strateg našeg tima na sutrašnjem duelu.

– Morate da kupite karte, da dođete da pogledate utakmicu, pa ćete videti.

Dao je Milojević i odgovor na pitanje da li bi pobeda protiv Monaka bila ujedno i prekretnica sezone.

– Ne bi, ukoliko sutra pobedimo potrebno nam je još osam bodova za prolaz dalje, možda sedam. Ne može jedna utakmica da nam bude prekretnica sezone, posle tog meča sledi Novi Pazar i taj duel je onda prekretica, a zatim i Trabzon za koji isto važi. Svako ko je radio u Crvenoj zvezdi bar jedan dan zna da je svaka sledeća najbitnija, sledeća je Monako pa ćemo videti posle toga.

Istakao je šef stručnog štaba crveno-belih da ne bi bio zadovoljan remijem u ovom trenutku.

– Sada ne bih bio zadovoljan remijem, jer u svaku utakmicu volim da uđem sa ciljem da pobedim. Nekada se utakmica okrene, da ste bolji na terenu, pa niste, pa onda negde na kraju budete zadovoljni remijem. Ali pre utakmice mislim da treba da se fokusiramo isključivo na tri boda.

Govorio je Milojević i o formiranju stručnog štaba.

– Zna se ko će biti pomoćni trener, Poja Asbagi, bivši selektor Švedske ispod 21 godine, trener Geteborga. Priključili smo i Vujadina Savića u stručni štab, kao još jednog trenera početnika, koji će nama pomoći u nekim stvvarima i mi njemu da se razvija u pravom smeru. Imamo spremno rešenje za kondicionog trenera, ali naravno ukoliko hoćete nekog dobrog u sred sezone da „izvadite“ iz kluba, ne može to danas za sutra, potrebno je nekoliko nedelja da se sve kockice poslože, a o imenu ne bih dok to ne bude sve kako treba – zaključio je Miloš Milojević.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama