Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Remi u 168. večitom derbiju

Fudbaleri Crvene zvezde su remizirali sa večitim rivalom rezultatom 1:1, u okviru devetog kola nacionalnog šampionata. Izabranici Miloša Milojevića su odigrali sjajnu partiju na teškom gostovanju, ali je meč ipak završen podelom bodova. Najlepši trenutak na meču viđen je u 26. minutu, kada je Osman Bukari na spektakularan način doveo naš tim do prednosti, pogodivši sa distance.

Partizan – Crvena zvezdan 1:1 (0:1)

Stadion: „FK Partizan“.

Sudija: Milan Mitić.

Strelci: Natho u 56. minutu (iz jedanaesterca) za Partizan, a Bukari u 26. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: Vujačić, Traore (Partizan), Sanogo, Rodić, Ivanić, Milunović, Eraković (Crvena zvezda).

Partizan: Popović, Vujačić, Marković, Traore, Menig (od 67. Andrade), Natho (od 84. Fejsa), Rikardo (od 89. Baždar), Živković, Diabate, Belić (od 66. Jović), Urošević.

Rezerve: Lukač, Ilić, Saničanin, Andrade, Šehović, Baždar, Fejsa, Terzić, Vlahović, Jović, Petković.

Crvena zvezda: Borjan, Eraković, Milunović, Dragović, Rodić (od 57. Gobeljić), Sanogo, Kanga, Ivanić (od 67. Kangva), Bukari, Katai (od 84. Kulibali), Pešić (od 67. Mitrović).

Rezerve: Popović, Gobeljić, Leković, Srnić, Stanković, Nikolić, Kangva, Ibrahim, Mitrović, Ben, Kulibali.

Izabranici Miloša Milojevića su odlično ušli u utakmicu, nastojeći da preciznim pasovima kontrolišu dešavanja na terenu i stvore opasnu priliku. Već u četvrtom minutu zapretili su crveno-beli, posle sjajne zamisli Bukarija. Prošao je po desnom boku brzonogi krilni napadač i sjajno spoljnim delom stopala poslao loptu u prostor, a Eraković je u trku šutirao u bliži ugao, međutim pogodio je samo spoljni deo mreže. Trajao je pritisak naših fudbalera, koji su potpuno držali posed i pokušavali da pronađu „rupu“ u defanzivnoj liniji protivnika. U 16. minutu je zapretio i Katai, kada je sjajno izborio poziciju i „pucao“ sa dvadesetak metara u desni ugao, ali je čuvar mreže domaćih uspeo da skrene loptu u korner. Upravo nakon udarca iz ugla, zapretili su crveno-beli već u narednom minutu, kada je Kanga dobro centrirao, a najviši u skoku bio Sanogo, međutim fudbaler iz Obale Slonovače je šutirao pravo u golmana protivnika.

Već u 26. minutu trud crveno-belih se isplatio, kada je Osman Bukari na zaista spektakularan način zatresao mrežu protivnika. Odbila se lopta pred kazneni prostor domaćih, a na pravom mestu našao se upravo vihorni Bukari i maestralnim volej udarcem od stative poslao loptu iza leđa nemoćnog Popovića. Pred kraj prvog poluvremena, zapretio je i večiti rival preko Markovića, ali je Borjan još jednom pokazao zašto nosi nadimak Zvezdina „hobotnica“ i fenomenalnom refleksnom intervencijom sprečio da dođe do promene rezultata.

Drugo poluvreme je počelo u malo mirnijem ritmu, a u 56. minutu viđeno je novo uzbuđenje. Pao je Živković u kaznenom prostoru našeg tima, glavni arbitar je posle konsultacije sa VAR sobom dosudio jedanaesterac, a Natho je doveo domaće do izjednačenja. Menjao je u nastavku Miloš Milojević, pa se tako umesto Rodića od 57. minuta na terenu našao Gobeljić. Tri minuta kasnije, zapretio je i Kanga, kada je u svom stilu primio loptu na više od dvadeset metara, namestio se i „ispalio“ dalekometni projektil, ali je lopta završila pored leve stative.

Malo je nedostajalo Kataiju u 69. minutu da se upiše u strelce nakon lepe akcije. Bukari je sa desnog boka poslao loptu do Kange, koji je sjajnom loptom u prostor uposlio Zvezdinog Magika, Katai je nakon driblinga snažno šutirao u bliži ugao, ali je lopta završila preko gola. Nije Milojević stajao sa ubacivanjem svežih igrača iz klupe, pa su se na terenu našli i Kangva i Mitrović, kao i Kulibali, umesto Ivanića, Pešića i Kataija. Do kraja utakmice se igralo tvrdo na obe strane, sa dosta prekida, te se rezultat nije menjao.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama