Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Милојевић: Треба да верујемо у нашу снагу

Шеф стручног штаба нашег тима Милош Милојевић је изнео очекивања пред утакмицу 10. кола Суперлиге Србије, коју ће против екипе ТСЦ његови изабраници одиграти сутра на стадиону „Рајко Митић“ од 20 часова.

 

Милојевић је прво прокоментарисао игру противничке екипе.

– Више прети опасност од екипе ТСЦ као колектива, него од неког појединачног играча. Имају доста добро избалансиран тим, Саша Јовановић је брз играч, такође имају и два шпица који су истог профила који доста добро могу да задрже лопту када дођу у транзицију. Екипа дуго ради са истим тренером, знају принципе, хоће да играју фудбал, воле да изађу у пресинг доста модерно. Стабилна су екипа са добрим релацијама унутар тима – истакао је шеф стручног штаба Милош Милојевић.

Говорио је Милојевић и о познанству са шефом стручног штаба екипе из Бачке Тополе.

– Са Лазетићем сам био цимер док сам био у Омладинској школи Црвене звезде. Знам га, као и његов тренерски пут. Ради се о добром тренеру, који је веома студиозан и принципијалан у ставрима које ради, има своју филозофију, верује у то. Увек кажем да траје у српском фудбалу и има један доабр развојни пут. Поштујем и њега и његову екипу у припреми утакмице као и сваку другу у лиги. Припремамо се најбоље што можемо, играмо код куће. Ми смо Црвена звезда, мислим да и они морају мало да се прилагоде нама.

Шеф стручног штаба Црвене звезде осврнуо се и на 168. вечити дерби.

-Задовољан сам са неколико делова игре, то чиме нисам задовољан је константност и офанзивно и дефанзивно, фалило је и мало мирноће поготово у тим брзим нападима и транзицијама, када смо имали добре позиције да затворимо утакмицу или на крају да поведемо са 2:1. То су неке ставри на којима треба радити. Не волим да тражим оправдања, мислим да имамо квалитет, треба нам само да као екипа поверујемо у то и будемо мало мање егоистични и те ствари решавамо.

Истакао је Милојевић да очекује видљив напредак из утакмице у утакмицу.

– Циљ нам је да играмо константно свих 90 минута, јер мислим да је то једини прави пут. Наравно у Црвеној звезди је најбитнији резултат, свака победа нам је битна, то нам је превасходни циљ. Не очекујем да имамо са 30 скок на 90 стабилних минута, али мислим да је са 30 реално очекивати скок на 55-60, па затим 70 и онда за десетак или петнаест дана у најбољем случају константност током целог меча.

Осврнуо се шеф стручног штаба нашег тима и на здравствени билтен у екипи.

– Сем Иванића и Крстичића сви су на располагању. Имамо велику групу играча, тако да мислим да је то један луксуз проблем који је на мени да решим.

Говорио је Милојевић и о младом дефанзивцу Страхињи Ераковићу,

– Не, не може да изгуби, зато што је Ераковић један веома стабилан фудбалер и психички и физички. Позиција бека није његова природна што је поново са неке стране добро, са друге није. Није добро зато што је позиција на којој се најбоље сналази штоперска, са друге стране једна поливалентан играч се цени у свакој екипи и репрезентацији, тако да мислим да он сам себи на тај начин оствара много простора за даљи напредак. Сви знамо која је његова примарна позиција, мислим да нам не треба нови десни бек, пре свега зато што имамо Гобељића и младог Станковића. Постоје одређене ротације у систему где можемо то да избегнемо, ако дође у неком случају до казни, суспензије или у најгорем случају повреда, али морам да кажем да сам задовољан имамо 26 играча у ростеру и није реално пренагомилавати и имати вишак. Сваки тренер и звездашка јавност увек хоће боље и више, али треба бити реалан, размишљати трезвено и свим тим играчима који су ту дати фер шансу и за развој и за напредак, као и да дају свој учинак екипи.

Одговорио је Милош Милојевић и на питање новинара које се односило на довођење нападача до краја прелазног рока.

– У глобалу не очекујемо долазак новог нападача. Знам како то функционише у фудбалу, прелазни рок је и даље отворен код нас и он је увек жива ствар. Скаутинг служба и директор су нон стоп раде на томе, да ли је то шпиц или нека друга позиција. Уколико они буду мислили да неким новим нападачем можемо озбиљно да подигнемо ниво игре нема сумње да ће реаговати. Са друге стране имамо Пешића и Кулибалија, као и Ибрахима који може да покрије ту позицију такође, наравно и Бена, то су све опције које су јако добре са доста квалитета и у различитим утакмицама сви могу бити искоришћени.

Истакао је Милојевић да наш стручни штаб прати екипу Монака.

– Наравно, пре свега Владан Перашевић аналитичар, али и Ненад Милијаш. Пре свега сам фокусиран на утакмицу са екипом ТСЦ, али сам испратио пар њихових битних секвенци. Веома су квалитетна екипа, наступају у квалитетном такмичењу. Имају доста квалитетних појединаца, треба нам заједничка добра игра у оба смера, мотивација, подршка такође која неће изостати ће нам дати доста енергије, али прво морамо да одиграмо једну добру утакмицу која свакако неће бити лака против ТСЦ. Фокус нам је на том мечу, немамо право да мислимо „преко брда“, већ на следећу утакмицу у низу.

Осврнуо се стратег нашег тима и на евентуални проблем услед изостанка Мирка Иванића.

– Мирко Иванић је један од наших најбољих играча и најефикаснијих у последњих пар сезона. Имамо доста квалитета у екипи и велики ростер, тако да то је део фудбала да имате повређене играче и да уместо једног уђе други у игру и преузме део одговорностикоји је имао Иванић, покаже да вреди и да заслужује Звездин дрес – закључио је Милош Милојевић.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама