Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Реми у 168. вечитом дербију

Фудбалери Црвене звезде су ремизирали са вечитим ривалом резултатом 1:1, у оквиру деветог кола националног шампионата. Изабраници Милоша Милојевића су одиграли сјајну партију на тешком гостовању, али је меч ипак завршен поделом бодова. Најлепши тренутак на мечу виђен је у 26. минуту, када је Осман Букари на спектакуларан начин довео наш тим до предности, погодивши са дистанце.

Партизан – Црвена звездан 1:1 (0:1)

Стадион: „ФК Партизан“.

Судија: Милан Митић.

Стрелци: Натхо у 56. минуту (из једанаестерца) за Партизан, а Букари у 26. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Вујачић, Траоре (Партизан), Саного, Родић, Иванић, Милуновић, Ераковић (Црвена звезда).

Партизан: Поповић, Вујачић, Марковић, Траоре, Мениг (од 67. Андраде), Натхо (од 84. Фејса), Рикардо (од 89. Баждар), Живковић, Диабате, Белић (од 66. Јовић), Урошевић.

Резерве: Лукач, Илић, Саничанин, Андраде, Шеховић, Баждар, Фејса, Терзић, Влаховић, Јовић, Петковић.

Црвена звезда: Борјан, Ераковић, Милуновић, Драговић, Родић (од 57. Гобељић), Саного, Канга, Иванић (од 67. Кангва), Букари, Катаи (од 84. Кулибали), Пешић (од 67. Митровић).

Резерве: Поповић, Гобељић, Лековић, Срнић, Станковић, Николић, Кангва, Ибрахим, Митровић, Бен, Кулибали.

Изабраници Милоша Милојевића су одлично ушли у утакмицу, настојећи да прецизним пасовима контролишу дешавања на терену и створе опасну прилику. Већ у четвртом минуту запретили су црвено-бели, после сјајне замисли Букарија. Прошао је по десном боку брзоноги крилни нападач и сјајно спољним делом стопала послао лопту у простор, а Ераковић је у трку шутирао у ближи угао, међутим погодио је само спољни део мреже. Трајао је притисак наших фудбалера, који су потпуно држали посед и покушавали да пронађу „рупу“ у дефанзивној линији противника. У 16. минуту је запретио и Катаи, када је сјајно изборио позицију и „пуцао“ са двадесетак метара у десни угао, али је чувар мреже домаћих успео да скрене лопту у корнер. Управо након ударца из угла, запретили су црвено-бели већ у наредном минуту, када је Канга добро центрирао, а највиши у скоку био Саного, међутим фудбалер из Обале Слоноваче је шутирао право у голмана противника.

Већ у 26. минуту труд црвено-белих се исплатио, када је Осман Букари на заиста спектакуларан начин затресао мрежу противника. Одбила се лопта пред казнени простор домаћих, а на правом месту нашао се управо вихорни Букари и маестралним волеј ударцем од стативе послао лопту иза леђа немоћног Поповића. Пред крај првог полувремена, запретио је и вечити ривал преко Марковића, али је Борјан још једном показао зашто носи надимак Звездина „хоботница“ и феноменалном рефлексном интервенцијом спречио да дође до промене резултата.

Друго полувреме је почело у мало мирнијем ритму, а у 56. минуту виђено је ново узбуђење. Пао је Живковић у казненом простору нашег тима, главни арбитар је после консултације са ВАР собом досудио једанаестерац, а Натхо је довео домаће до изједначења. Мењао је у наставку Милош Милојевић, па се тако уместо Родића од 57. минута на терену нашао Гобељић. Три минута касније, запретио је и Канга, када је у свом стилу примио лопту на више од двадесет метара, наместио се и „испалио“ далекометни пројектил, али је лопта завршила поред леве стативе.

Мало је недостајало Катаију у 69. минуту да се упише у стрелце након лепе акције. Букари је са десног бока послао лопту до Канге, који је сјајном лоптом у простор упослио Звездиног Магика, Катаи је након дриблинга снажно шутирао у ближи угао, али је лопта завршила преко гола. Није Милојевић стајао са убацивањем свежих играча из клупе, па су се на терену нашли и Кангва и Митровић, као и Кулибали, уместо Иванића, Пешића и Катаија. До краја утакмице се играло тврдо на обе стране, са доста прекида, те се резултат није мењао.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама