Blog Fudbal CZBG

CZBG portal: Krivci se znaju

Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona za sezonu 2022/23. Nažalost, naši igrači su u revanš meču protiv Makabija iz Haife odigrali nerešeno 2:2 i tako su morali da se zadovolje igranjem u Ligi Evrope.

Atmosfera na Marakani je bila fenomenalna i svi su očekivali da crveno-beli ostvare još jedan uspeh plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona, ali autogolom Pavkova u poslednjim minutima meča, san o Ligi šampiona se srušio kao kula od karata.

Neki navijači su bili ogorčeni, neki ne, ali velika većina je ovih prvih i moramo otvoreno reći – sa razlogom. Naime, dosta je stvari koje su dovele do ovog neulaska u grupnu fazu Lige šampiona, a razlozi nisu nedostatak sreće, sudija, protivnik i sl. već se oni nalaze tik pred našim nosom.

Bez imalo griže savesti i bez želje da umanjimo neke prethodne uspehe (mada ne možemo reći ni da je igranje u Ligi Evrope za ovu sezonu potpuni neuspeh), apostrofiraćemo krivce koji moraju da malo pogledaju u ogledali i da odgovornost potraže u sebi, a ne negde drugde.

Terzić, Mrkela, Stanković – upravo ovim redom.

Naime, ova trojka snosi najveću odgovornost i krivicu jer se Crvena zvezda već treću sezonu za redom nije plasirala u Ligu šampiona (sa posebnim naglaskom na ovu sezonu). Priča da nismo imali sreće je nešto što ni jedan pravi navijač ne želi da čuje niti da proguta.
Kada uzmete u obzir da, ko zna već koju sezonu, ova trojka nije uspela da dovede krštene bekove (posebno desnog), da nam se servira priča da imamo desnog beka (Gobeljić), da se najbolji strelac i čovek koji je doveden da rešeta protivničke mreže iz ko zna kakvih razloga (naravno, nepoznatih javnosti i Zvezdinim navijačima) šikanira i da mu se, u trenucima kada nam golovi trebaju kao hleb naš nasušni, ne daje ni minuta vremena na terenu, da se meč u Izraelu počinje bez zadnjeg veznog, da se Eraković prisilno gura na bekovsku poziciju, da u trenucima kada jurimo gol igramo doslovno bez napadača, da nam ekipa nema kondicije za 90 minuta, onda priča, koju plasira gospodin Terzić o tome kako nismo imali sreće, ne pije vode.

Zvezda već treću sezonu ne uspeva da ostvari ulazak u Ligu šampiona, a protivnici nisu bili iz prve evropske klase ekipa već su to bili Omonija, Šerif i Makabi. Naravno da ovim ne želimo da potcenimo te ekipe i njihov uspeh, ali niko od ove naše trojice nema prava da priča o nedostatku sreće, sudijama i sl. Umesto toga bilo bi mnogo bolje da se, koliko već danas, pogledaju u ogledalo i pronađu krivicu tamo gde ona stanuje – u njima samima. Samokritičnost je vrlina velikih ljudi, jer ako već vole da se busaju u grudi višegodišnjim igranjem u Evropi (a imaju prava i na to jer je to veliki uspeh), onda moraju i da vide svoje nedostatke. Čim ppre to urade, to će biti za dobrobit kluba koji svi volimo – naše Crvene zvezde.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama