Блог Фудбал ЦЗБГ

ЦЗБГ портал: Кривци се знају

Фото: Марко Јовановић

Фудбалери Црвене звезде нису успели да се пласирају у групну фазу Лиге шампиона за сезону 2022/23. Нажалост, наши играчи су у реванш мечу против Макабија из Хаифе одиграли нерешено 2:2 и тако су морали да се задовоље играњем у Лиги Европе.

Атмосфера на Маракани је била феноменална и сви су очекивали да црвено-бели остваре још један успех пласманом у групну фазу Лиге шампиона, али аутоголом Павкова у последњим минутима меча, сан о Лиги шампиона се срушио као кула од карата.

Неки навијачи су били огорчени, неки не, али велика већина је ових првих и морамо отворено рећи – са разлогом. Наиме, доста је ствари које су довеле до овог неуласка у групну фазу Лиге шампиона, а разлози нису недостатак среће, судија, противник и сл. већ се они налазе тик пред нашим носом.

Без имало гриже савести и без жеље да умањимо неке претходне успехе (мада не можемо рећи ни да је играње у Лиги Европе за ову сезону потпуни неуспех), апострофираћемо кривце који морају да мало погледају у огледали и да одговорност потраже у себи, а не негде другде.

Терзић, Мркела, Станковић – управо овим редом.

Наиме, ова тројка сноси највећу одговорност и кривицу јер се Црвена звезда већ трећу сезону за редом није пласирала у Лигу шампиона (са посебним нагласком на ову сезону). Прича да нисмо имали среће је нешто што ни један прави навијач не жели да чује нити да прогута.
Када узмете у обзир да, ко зна већ коју сезону, ова тројка није успела да доведе крштене бекове (посебно десног), да нам се сервира прича да имамо десног бека (Гобељић), да се најбољи стрелац и човек који је доведен да решета противничке мреже из ко зна каквих разлога (наравно, непознатих јавности и Звездиним навијачима) шиканира и да му се, у тренуцима када нам голови требају као хлеб наш насушни, не даје ни минута времена на терену, да се меч у Израелу почиње без задњег везног, да се Ераковић присилно гура на бековску позицију, да у тренуцима када јуримо гол играмо дословно без нападача, да нам екипа нема кондиције за 90 минута, онда прича, коју пласира господин Терзић о томе како нисмо имали среће, не пије воде.

Звезда већ трећу сезону не успева да оствари улазак у Лигу шампиона, а противници нису били из прве европске класе екипа већ су то били Омонија, Шериф и Макаби. Наравно да овим не желимо да потценимо те екипе и њихов успех, али нико од ове наше тројице нема права да прича о недостатку среће, судијама и сл. Уместо тога било би много боље да се, колико већ данас, погледају у огледало и пронађу кривицу тамо где она станује – у њима самима. Самокритичност је врлина великих људи, јер ако већ воле да се бусају у груди вишегодишњим играњем у Европи (а имају права и на то јер је то велики успех), онда морају и да виде своје недостатке. Чим ппре то ураде, то ће бити за добробит клуба који сви волимо – наше Црвене звезде.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама