Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Domžale 1:1 (0:1)

Fudbaleri Crvene zvezde su u drugom prijateljskom meču u okviru priprema u Sloveniji remizirali sa ekipom Domžala rezultatom 1:1. Iako su izabranici Dejana Stankovića tokom čitavog meča bili bolji rival, izostala je pobeda, a ono što sve može da raduje to je prvenac talentovanog Vladimira Lučića u crveno-belom dresu, kao i odlične partije letnjih pojačanja – Kingsa Kangve i Osmana Bukarija. 

 

Crvena zvezda – Domžale 1:1 (0:1)

Stadion: “Stožice”, Ljubljana, Slovenija.

Sudija: Asmir Sagrković.

Strelci: Lučić u 87. minutu za Crvenu zvezdu, a Durdov u 29. minutu za Domžale.

Žuti kartoni: Kanga, Kangva, Sanogo (Crvena zvezda), Ja. Pišek, Jo. Pišek (Domžale).

Crvena zvezda: Borjan (od 66. Popović), Pićini (od 66. Srnić), Eraković (od 66. Bogdanović), Dragović (od 66.  Nikolić), Rodić (od 66. Gobeljić), Kangva (od 66. Stanić), Kanga (od 46. Sanogo), Ivanić (od 66. Lučić), Bukari (od 46. Ibrahim), Katai (od 66. Ben), Pavkov (od 66. Živković).

Domžale: Mulalič (od 59. Tratnik), Ja. Pišek (od 59. Zinič), Jo. Pišek (od 59. Markuš), Klemenčič (od 59. Martič), Durdov (od 59. Rešetar), Dobrovoljc (od 59. Hodžić), Jakupović (od 59. Batarelo), Perc (od 59. Saitoski), Strajnar (od 59. Jovičevič), Ilenič (od 59. Podlogar), Husmani (od 59. Vuk).

Posle pobede nad ekipom Brava rezultatom 2:1, izabranike Dejana Stankovića dočekao je novi prijateljski izazov, a rival je bila ekipa Domžale.

Dve šanse za Domžale u uvodnim trenucima meča, ali i sigurne intervencija Borjana, pokazale su da je naš kapiten veoma koncentrisano pristupio utakmici i da mu je nešto duži odmor usled reprezentativnih obaveza izuzetno prijao. Sve oči bile su uprte u Osmana Bukarija koji je debitovao u dresu Crvene zvezde i već u prvih desetak minuta je uspeo da oduševi sve navijače, jer je demonstrirao da je sa sobom doneo preko potrebnu brzinu koja će naš tim dodatno ojačati. Dva puta je driblingom nadmudrio defanzivce Domžala, a potom i pretrčao, ali je prvo gađao pored gola, da bi potom Mulalič odlično “ušao” u šut i uspeo da odbrani. Milimetri su delili Pavkova da u 10. minutu dovede naš tim do prednosti, posle dobrog prodora Ivanića koji je prvo osvojio duel protiv Husmanija, a potom ga i predriblao, ali je udarac gorostasa iz Begeča u padu završio tik pored stative, iako je pozicija bila izgledna. Mreža rivala se zatresla u 14. minutu posle udarca Kataija glavom, ali je arbitar Sagrković procenio da je naš ofanzivac faulirao golmana Mulaliča pri skoku, a već u sledećem napadu je i Pavkov gađao sa dvadesetak metara, čime je potvrdio potpunu ofanzivu Zvezde od starta.

Ipak, stigli su Slovenci do prednosti u 29. minutu kada je Durdov uspeo da pogodi glavom, iako je prethodila situacija u kojoj je Eraković ostao na zemlji, a naši fudbaleri tražili faul koji arbitar nije dosudio. Ponovo je Bukari napravio “višak” na desnom boku, a igrao se 32. minut kada je odlično prošao i oštro centrirao za Pavkov čiji udarac je uspeo da zakači Dobrovoljc, dovoljno da loptu usmeri u korner. Kombinacija Pavkova i Kataija iz 37. minuta nagoveštavala je potencijalni gol, ali je udarac “Magika” iskosa sa leve strane sa desetak metara završio tik pored stative. Minut kasnije, kombinovale su i novajlije Bukari i Kangva, kada je potonji sa desetak metara, ali sa desne strane gađao bliži ugao, međutim, lopta je završila pored stative.

U nastavku igre, slično kao i u prvom poluvremenu. Konstantno je napadala Crvena zvezda, tražilo se poravnanje rezultata, ali je malo falilo Rodiću u 53. minutu da iskoristi gužvu u šesnaestercu i matira Mulaliča, međutim, iz ne tako izgledne pozicije je gađao preko gola. Pokušavali su da kroz centaršuteve izuzetno ofanzivnih bekova, dođu do gola fudbaleri našeg tima, ali su pretili i Slovenci, pogotovo u 63. minutu kada je Markuš gađao sa dvadesetak metara, a Borjan sjajno intervenisao. Odlično je “pročitao” situaciju Kangva u 65. minutu, oduzeo loptu Hodžiću na dvadesetak metara od gola, ali se odlučio za još jedan dribling umesto udarca, što je bilo dovoljno da Mulalič istrči na vreme i zaustavi njegov pokušaj.

Mogao je Živković da opet po ulasku pokaže da je izuzetno golgeterski raspoložen. Centrirao je Ben iz slobodnog udarca u 70. minutu, a brzonogi napadač je pokazao da je sjajan i u skok igri, međutim, Mulalič je uspeo da odbrani. Pet minuta kasnije, ponovo je Ben iz prekida “napravio” šansu. Ovog puta je centrirao nešto oštrije, Sanogo se bacio u napred kako bi zahvatio loptu glavom, ali je ona završila pored gola. Ipak, došli su fudbaleri našeg tima do izjednačenja u 87. minutu akcijom “iz udžbenika”. Odlično je Nikolić na sredini zapazio Srnića koji je utrčavao po desnom boku, lucidno ga proigrao, a on odložio loptu za Vladimira Lučića koji je prvo driblingom nadmudrio defanzivca Domžala, a onda rutinski pogodio rašlje sa desetak metara. Mogao je Ibrahim da donese pobedu našem timu u nadoknadi, ali je posle dobrog prodora gađao pored gola, te je meč završen nerešenim rezultatom. 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama