Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Домжале 1:1 (0:1)

Фудбалери Црвене звезде су у другом пријатељском мечу у оквиру припрема у Словенији ремизирали са екипом Домжала резултатом 1:1. Иако су изабраници Дејана Станковића током читавог меча били бољи ривал, изостала је победа, а оно што све може да радује то је првенац талентованог Владимира Лучића у црвено-белом дресу, као и одличне партије летњих појачања – Кингса Кангве и Османа Букарија. 

 

Црвена звезда – Домжале 1:1 (0:1)

Стадион: “Стожице”, Љубљана, Словенија.

Судија: Асмир Сагрковић.

Стрелци: Лучић у 87. минуту за Црвену звезду, а Дурдов у 29. минуту за Домжале.

Жути картони: Канга, Кангва, Саного (Црвена звезда), Ја. Пишек, Јо. Пишек (Домжале).

Црвена звезда: Борјан (од 66. Поповић), Пићини (од 66. Срнић), Ераковић (од 66. Богдановић), Драговић (од 66.  Николић), Родић (од 66. Гобељић), Кангва (од 66. Станић), Канга (од 46. Саного), Иванић (од 66. Лучић), Букари (од 46. Ибрахим), Катаи (од 66. Бен), Павков (од 66. Живковић).

Домжале: Мулалич (од 59. Тратник), Ја. Пишек (од 59. Зинич), Јо. Пишек (од 59. Маркуш), Клеменчич (од 59. Мартич), Дурдов (од 59. Решетар), Добровољц (од 59. Хоџић), Јакуповић (од 59. Батарело), Перц (од 59. Саитоски), Страјнар (од 59. Јовичевич), Иленич (од 59. Подлогар), Хусмани (од 59. Вук).

После победе над екипом Брава резултатом 2:1, изабранике Дејана Станковића дочекао је нови пријатељски изазов, а ривал је била екипа Домжале.

Две шансе за Домжале у уводним тренуцима меча, али и сигурне интервенција Борјана, показале су да је наш капитен веома концентрисано приступио утакмици и да му је нешто дужи одмор услед репрезентативних обавеза изузетно пријао. Све очи биле су упрте у Османа Букарија који је дебитовао у дресу Црвене звезде и већ у првих десетак минута је успео да одушеви све навијаче, јер је демонстрирао да је са собом донео преко потребну брзину која ће наш тим додатно ојачати. Два пута је дриблингом надмудрио дефанзивце Домжала, а потом и претрчао, али је прво гађао поред гола, да би потом Мулалич одлично “ушао” у шут и успео да одбрани. Милиметри су делили Павкова да у 10. минуту доведе наш тим до предности, после доброг продора Иванића који је прво освојио дуел против Хусманија, а потом га и предриблао, али је ударац горостаса из Бегеча у паду завршио тик поред стативе, иако је позиција била изгледна. Мрежа ривала се затресла у 14. минуту после ударца Катаија главом, али је арбитар Сагрковић проценио да је наш офанзивац фаулирао голмана Мулалича при скоку, а већ у следећем нападу је и Павков гађао са двадесетак метара, чиме је потврдио потпуну офанзиву Звезде од старта.

Ипак, стигли су Словенци до предности у 29. минуту када је Дурдов успео да погоди главом, иако је претходила ситуација у којој је Ераковић остао на земљи, а наши фудбалери тражили фаул који арбитар није досудио. Поново је Букари направио “вишак” на десном боку, а играо се 32. минут када је одлично прошао и оштро центрирао за Павков чији ударац је успео да закачи Добровољц, довољно да лопту усмери у корнер. Комбинација Павкова и Катаија из 37. минута наговештавала је потенцијални гол, али је ударац “Магика” искоса са леве стране са десетак метара завршио тик поред стативе. Минут касније, комбиновале су и новајлије Букари и Кангва, када је потоњи са десетак метара, али са десне стране гађао ближи угао, међутим, лопта је завршила поред стативе.

У наставку игре, слично као и у првом полувремену. Константно је нападала Црвена звезда, тражило се поравнање резултата, али је мало фалило Родићу у 53. минуту да искористи гужву у шеснаестерцу и матира Мулалича, међутим, из не тако изгледне позиције је гађао преко гола. Покушавали су да кроз центаршутеве изузетно офанзивних бекова, дођу до гола фудбалери нашег тима, али су претили и Словенци, поготово у 63. минуту када је Маркуш гађао са двадесетак метара, а Борјан сјајно интервенисао. Одлично је “прочитао” ситуацију Кангва у 65. минуту, одузео лопту Хоџићу на двадесетак метара од гола, али се одлучио за још један дриблинг уместо ударца, што је било довољно да Мулалич истрчи на време и заустави његов покушај.

Могао је Живковић да опет по уласку покаже да је изузетно голгетерски расположен. Центрирао је Бен из слободног ударца у 70. минуту, а брзоноги нападач је показао да је сјајан и у скок игри, међутим, Мулалич је успео да одбрани. Пет минута касније, поново је Бен из прекида “направио” шансу. Овог пута је центрирао нешто оштрије, Саного се бацио у напред како би захватио лопту главом, али је она завршила поред гола. Ипак, дошли су фудбалери нашег тима до изједначења у 87. минуту акцијом “из уџбеника”. Одлично је Николић на средини запазио Срнића који је утрчавао по десном боку, луцидно га проиграо, а он одложио лопту за Владимира Лучића који је прво дриблингом надмудрио дефанзивца Домжала, а онда рутински погодио рашље са десетак метара. Могао је Ибрахим да донесе победу нашем тиму у надокнади, али је после доброг продора гађао поред гола, те је меч завршен нерешеним резултатом. 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама