СДЦЗ Фудбал

Станковић: Радићемо на реализацији, пуне су ми очи Лучића

ЦЗБГ Портал — Дејан Станковић — 2862022

Фудбалери Црвене звезде су ремизирали са екипом Домжала резултатом 1:1 у оквиру друге пријатељске утакмице у Словенији, а шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић изнео је прве утиске по завршетку меча.

– Могло је боље у доста сегмената, поготово у оном што смо већ приметили на утакмици против Брава, а то је егзекуција. Створили смо и данас шансе који су требали да буду голови, а када их не реализујемо, онда је довољан један кикс да примиш погодак. Примили смо гол где смо у шеснаестерцу остали два на два, јер смо изгубили играча горе, сад да ли је био фаул је мање важно, јер може да се деси да судија не види, али ако останемо у таквој ситуацији у шеснаестерцу, онда не треба да примимо гол. Зато морамо да будемо конкрентији у 16 метара и да када имамо шансу – решимо је и дамо гол. Много енергије се потроши док се узме лопта, изгради акција и уђе у шансу… Када у две утакмице имаш шест стопостотних прилика, а не постигнеш гол из тога, то једноставно не сме да се дозволи. Идемо даље да радимо, због тога и играмо контролне утакмице. Јак отпор, посебно првих пола сата, доста притиска од стране Домжала, ипак имали смо добрих ствари, течних акција, али оне морају да буду завршене на време, да не би морали да јуримо резултат – почео је Станковић.

Првенац младог Владимира Лучића обележио је меч, а бираним речима говорио је о таленту луцидног крилног нападача – Мистер.

– Велика мотивација за њега је гол. Он је момак који пролази друге припреме с нама и још у Турској је наговестио да има нешто. Овде из дана у дан све више прави разлику, и када су ти очи пуне неког играча на тренингу, онда то нешто значи. Задовољан сам и драго ми је за њега, значиће му ово за самопоуздање, али и нама да у потпуности сагледамо све што имамо и донесемо одлуку ко ће од „бонуса“ остати у Звезди. Правилник је јасан, један „бонус“ мора да буде на терену у Суперлиги. Имамо добру децу, морамо извући максимум из њих. Верујемо у њихов таленат, а они морају да нам узвраћају добрим наступима и да користе сваки минут на терену да се покажу.

Охи Омојуанфо се данас није нашао у протоколу за меч, а разлог је – бол у листу.

– Осетио је лист и нисмо желели да ризикујемо. Надам се да ће већ за наредну утакмицу коју играмо у четвртак против Копра бити спреман – подвукао је Станковић.

Извор: СД Црвена звезда

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама