Ostali sportovi SDCZ

Zvezdini teniseri šampioni Srbije!

Teniseri Crvene zvezde osvojili su titulu šampiona Srbije! Crveno-beli su u finalu Prvenstva države savladali novosadsku Vojvodinu sa 4:3.

Polufinalni i sam finalni susret koji su održani na terenima TK Novak u Beogradu obeležili su maratosnki mečevi. Žar borbe, maksimalna motivacija i borba do poslednjeg atoma snage za trijumf voljenog kluba protkali su sve susrete. Na kraju zlatne medalje oko vrata našim momcima i povratak na tron Zvezde koja je apsolutni rekorder Srbije po broju ekipnih titula. Zvezdini teniseri su tako došli do 25. titule šampiona države u istoriji Kluba.

Naš Klub je imao veliku pomoć od Miljana Zekića i Nikole Milojevića koji su se i pored toga što su učestvovali na međunarodnom turniru i velikog umora odmah priključili timu i doprineli osvajanju šampionske titule. Iskustvo i zannje naša dva istaknuta tenisera koji su preneli na mlade igrače Crvene zvezde je neprocenjivo i od presudnog značaja za povratak na šampionski tron.

U prvom kolu ekipa TK Crvena zvezda bila je slobodna, u drugom kolu savladan je tim TK TAŽ 4:1, zatim u četvrtfinalu TK Partizan sa 5:0 i u polufinalu prošlogodišnji šampion TK Novak rezultatom 4:3, a na kraju Vojvodina istim rezultatom.

Rezultati finala:
Nikola Milojević – Dušan Obradović 6:4, 6:1
Stefan D. Popović – Andrej Nedić 6:0, 1:6, 3:6
Strahinja Rakić – Dimitrije Zubac 6:0, 6:7(3), 4:6
Stefan Milićević – Aleksa Pisarić 7:5, 6:4
Lazar Vojinović – Milan Drinić 6:1, 4:6, 6:2
dubl: Milojević, Popović – Zubac, Nedić 6:2, 6:2
Vojinović, Milićević – Obradović, Pisarić 3:6, 3:6 (službeni rezultat)

Zvezdinu 25. titulu ekipnog prvaka države su osvojili: Nikola Milojević, Miljan  Zekić, Stefan Popović, Strahinja Rakić, Aleksa Marđonović, Stefan Milićević, Lazar Vojinović. Trener: Boba Vojinović.

Sportsko društvo Crvena zvezda čestita teniserima, stručnom štabu, menadžmentu i svima u Teniskom klubu Crvena zvezda na izuzetnom uspehu i povratku na šampionski tron!

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama