Остали спортови СДЦЗ

Звездини тенисери шампиони Србије!

Тенисери Црвене звезде освојили су титулу шампиона Србије! Црвено-бели су у финалу Првенства државе савладали новосадску Војводину са 4:3.

Полуфинални и сам финални сусрет који су одржани на теренима ТК Новак у Београду обележили су маратоснки мечеви. Жар борбе, максимална мотивација и борба до последњег атома снаге за тријумф вољеног клуба проткали су све сусрете. На крају златне медаље око врата нашим момцима и повратак на трон Звезде која је апсолутни рекордер Србије по броју екипних титула. Звездини тенисери су тако дошли до 25. титуле шампиона државе у историји Клуба.

Наш Клуб је имао велику помоћ од Миљана Зекића и Николе Милојевића који су се и поред тога што су учествовали на међународном турниру и великог умора одмах прикључили тиму и допринели освајању шампионске титуле. Искуство и занње наша два истакнута тенисера који су пренели на младе играче Црвене звезде је непроцењиво и од пресудног значаја за повратак на шампионски трон.

У првом колу екипа ТК Црвена звезда била је слободна, у другом колу савладан је тим ТК ТАЖ 4:1, затим у четвртфиналу ТК Партизан са 5:0 и у полуфиналу прошлогодишњи шампион ТК Новак резултатом 4:3, а на крају Војводина истим резултатом.

Резултати финала:
Никола Милојевић – Душан Обрадовић 6:4, 6:1
Стефан Д. Поповић – Андреј Недић 6:0, 1:6, 3:6
Страхиња Ракић – Димитрије Зубац 6:0, 6:7(3), 4:6
Стефан Милићевић – Алекса Писарић 7:5, 6:4
Лазар Војиновић – Милан Дринић 6:1, 4:6, 6:2
дубл: Милојевић, Поповић – Зубац, Недић 6:2, 6:2
Војиновић, Милићевић – Обрадовић, Писарић 3:6, 3:6 (службени резултат)

Звездину 25. титулу екипног првака државе су освојили: Никола Милојевић, Миљан  Зекић, Стефан Поповић, Страхиња Ракић, Алекса Марђоновић, Стефан Милићевић, Лазар Војиновић. Тренер: Боба Војиновић.

Спортско друштво Црвена звезда честита тенисерима, стручном штабу, менаџменту и свима у Тениском клубу Црвена звезда на изузетном успеху и повратку на шампионски трон!

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Tагови
Скочи на траку са алаткама