Vaterpolo Vaterpolo/Vesti Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Vaterpolistkinje izgubile i od Vojvodine

CZBG Portal — Vaterpolistkinje
Vaterpolistkinje na utakmici protiv Vojvodine

Vaterpolistkinje Crvene zvezde zauzele su četvrto mesto u Dunav ligi, pošto su u poslednjoj utakmici finalnog turnira, koji se danas završava u Novom Sadu, izgubile od Vojvodine 14:12 (3:2, 2:5, 8:5, 1:0).

Crveno-bele su u ovom meču bile drastično oslabljene, pošto pravo nastupa nisu imale Hristina Ilić, Andrea Gašić i Tatjana Teodorović, koje su isključene u meču sa Olimpijom. Međutim, Zvezda je i pored toga imala priliku da zauzme treće mesto, pošto je u sredinom treće četvrtine imala četiri gola razlike (11:7). Međutim, Vojvodina je već do kraja tog perioda preokrenula, a zatim i sačuvala prednost u poslednjoj četvrtini.

Povele su Novosađanke 2:0, da bi nalet prekinula Jelena Šarac. Vojvodina je ponovo imala „+2“, da bi potom usledila serija Zvezde od tri gola u nizu i prvo vođstvo na meču (4:3). Minimalnu prednost ekipa Ivana Filipića je održavala do poslednjeg minuta prvog poluvremena, kada je Ana Mamoglu bila precizna za 7:5.

Zvezda se razigrala u nastavku, pa je posle pogotka Ive Lujić prvi put imala tri gola razlike (9:6), a preko Tijane Lukić i Ane Mamoglu stigla je i do 11:7. Međutim, usledio je pad u igri i serija Vojvodine od 6:1 za samo tri i po minuta igre. Novosađanke je predvodila Ruskinja, Irina Amilajeva, koja je na kraju bila i najefikasnija sa pet golova.

U psolednjih osam minuta Zvezda je imala šansu da iz peterca stigne do izjednačenja, ali, kao i u meču sa Olimpijom, takvu priliku nije uspela da iskoristi. Golom Milane Kamzaeve minut i po pre kraja, Vojvodina je rešila pitanje pobednika.

Kod Zvezde su se istakle Mamoglu, Lukić i Iva Lujić sa po tri gola, dok je Milica Zelić postigla dva, a po jedan su dodale Sesilija Diaz Mesa i Jelena Šarac.

Crveno-bele se sada okreću novom meču sa Vojvodinom, odnosno revanš utakmici finalne serije plej-ofa, a taj susret igra se 14. maja u Beogradu.

Izvor: SD Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama