Ватерполо Ватерполо/Вести Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Ватерполисткиње изгубиле од Олимпије из Кошица

ЦЗБГ Портал — Тијана Лукић
Ватерполисткиња Звезде Тијана Лукић у акцији

Ватерполисткиње Црвене звезде нису успеле да се пласирају у финале завршног турнира Дунав лиге, пошто су у полуфиналу поражене од Олимпије из Кошица резултатом 15:11 (3:1, 3:1, 3:5, 6:4). Звезда има за чиме да жали, пошто чак четири петерца није искористила и да је на почетку повела 2:0 вероватно би ток утакмице био другачији.

Овако, црвено-беле ће се у борби за треће место, у недељу од 11 сати и 30 минута, састати са домаћом Војводином, која је у другом полуфиналу изгубила од Сентеша 10:5.

Звезда је у првих 70 секунди утакмице имала две прилике да из петерца поведе, али Ана Мамоглу и Христина Илић нису успеле да искористе то што је Сесилија Диаз Меса сјајно изнудила те две шансе. Уследила је казна на другој страни, Олимпија је после неколико минута повела 3:0 и до краја није испуштала предност. До краја првог периода Илић је смањила заостатак, али Звезда није успела да се тргне, пошто је и на отварању друге четвртине промашила петерац. Олимпија је наставила са одличном игром и стекла је четири гола предности на полувремену (6:2).

Тек у завршници треће четвртине црвено-беле су озбиљније припретиле. Најпре је Тијана Лукић са два гола смањила на 8:6, а потом је и Диаз Меса била прецизна и Звезда је пришла на гол минуса. Ипак, клуб из Кошица је одбио тај налет, вратио је „+3“ и до краја није било веће неизвесности.

Тијана Лукић је била најефикаснија са четири гола, док је Сесилија Диаз Меса постигла три, уз чак четири изнуђена петерца. По два пута су прецизне биле Ана Мамоглу и Христина Илић.

Извор: СД Црвена звезда

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

На форуму

Скочи на траку са алаткама