Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Odbojkaši prolaz u finale traže kroz “majstoricu”

Revanš meč polufinala plej-ofa Superlige Srbije za odbojkaše završen je pobedom Spartaka 3:1. Subotičani su izjednačili rezultat na 1:1 i finalista iz ovog polufinalnog para biće poznat nakon “majstorice” koja će se igrati u utorak, 29.marta u Beogradu, na Banjici.

U prvom setu viđena je izjednačena igra sa blagom prednošću domaćina. Zvezda je u finišu meča uspela da preuzme kontrolu, ovaj period dobije 25:22 i povede 1:0.

I početak drugog seta protekao je u izjednačenoj igri i tako je bilo do 7:7. Spartak je serijom 4:0 otišao na 11:7. Zvezda je uzvratila i serijom 8:3 prešla u minimalno vođstvo – 15:14. Domaći odbojkaši ovoga puta nisu dozvolili potpuni preokret, vrlo brzo se ponovo odvojili, ovaj period dobili sa 25:18 i izjednačili na 1:1.

Na krilima drugog seta Spartak je u trećem periodu od početka kontrolisao igru i rezultat, ovaj period dobio sa 12 poena razlike – 25:13 i poveo 2:1 u setovima.

U četvrtom periodu većim delom viđena je izjednačena igra. Subotičani su prelomili kad su sa 8:7 otišli na 13:8. Sigurnom igrom razliku su povećavali ne ostavivši Zvezdi prostora za preokret. Period su završili 25:16 za slavlje 3:1 i izjednačenje 1:1 u polufinalnoj seriji.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Murad Khan sa 25 poena, u timu Zvezde izdvojio se Nikola Meljanac koji je upisao 22 poena.

“Majstorica” će se igrati u utorak, 29. marta na Banjici. Pobednika u finalu čeka Vojvodina koja je i u revanš meču bila bolja od Partizana 3:0 i sa skorom 2:0 završila polufinalnu seriju.

Miloš Arsenoski, tehničar Zvezde, dao je svoje viđene večerašnje utakmice: „Od samog početak smo i mi i oni bili nervozni, jer je bio velik ulog. Čestitam ekipi Spartaka na pobedi. Mislim da je prelomni trenutak bio sredinom drugog seta. Oni su vodili 14:10, mi smo uspeli da preokrenemo, ali se Spartak nakon toga odvojio. Smatram da je ova utakmica bila loša za gledanje, jer je bilo poprilično napeto. Njih je sve vreme dizala publika, a mi smo u jednom trenutku jednostavno pali. Zasluženo su slavili, a to se vidi i po tome što ni u jednom setu koji su osvojili nismo prešli 20 poena. Sledi nam oporavak za sledeći meč i da u njemu pokažemo zašto smo bili prvi.“

SPARTAK – CRVENA ZVEZDA 3:1 (22:25, 25:18, 25:13, 25:16)
Subotica, hala: Hala sportova „Dudova šuma“. Gledalaca: 800. Sudije: Predrag Balandžić i Stanislava Simić. Trajanje meča: 99 minuta.

SPARTAK: Milović (libero), Marković, Jungić 7, Tomčić, Peić (libero), Lečić 3, Vulikić 8, Kan 25, Dulić, Kone, Pavlović 9, Žugić 14, Tumbas. Trener: Ivica Jevtić

CRVENA ZVEZDA: Milić 3, Jevtić (libero), Stanković 1, Tadić 4, Daca, Nikolić 5, Arsenoski, Popović, Ristić 7, Meljanac 22, Milenković (libero), Skakić 9, Ilić 1. Trener: Igor Žakić.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama