Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Врбас – Црвена звезда 34:36 (14:20)

Рукометашице Црвене звезде оствариле су прву победу у АРКУС лиги за жене, црвено-беле су славиле у Врбасу 36:34 (20:14). Нажалост, победа није помогла у борби за опстанак, али значиће много у грађењу повратка у елиту.

Црвена звезда је одиграла можда и најбољу утакмицу у сезони, и јасно је да је притисак учинио своје у борби за опстанак. Овог пута Звездине девојке нису поклекле у финишу и бодови су стигли на Маракану.

Осим почетка меча, када је домаћа екипа преко Муедеб отворила меч са два гола, Врбас је контролисао предност до 10.минута када је Звезда серијом 4:0 преузела меч у своје руке. На гол је стала Јелена Нинковић која је потврдила добру форму и са неколико одбрана омогућила контранападе, у којима је сигурна била Исидора Богуновић. Звездина игра је добијала на брзини током меча, углавном су контрама и брзим центром изабранице Весне Бојковић ломиле отпор Врбаса. Неколико ефектних погодака је постигла, по навици, Андреа Бонер. При крају полувремена Звезда је новом серијом 4:0 и головима са крила стигла до 14:20 за полувреме.

И у наставку, потпуно сигурне црвено-беле, користиле су сваку грешку противница, и до 40.минута примиле само 20 голова, (20:27). Врбас је успео да у финишу припрети и стигне до минуса од три гола, али је Андреа Бонер постигла још један сјајан погодак са играчем мање и решила питање победника. Ива Андрић је крунисала своју игру признањем за играчицу утакмице, а коначан резултат поставила је Марина Томић.

Андреа Бонер и Исидора Богуновић су постигле по 8 голова, Ива Андрић 6, Јелена Кострешевић, Јелена Зечевић и Кристина Цвијановић по 4.

У наредном колу противник је Београд.

ВРБАС – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 34:36 (14:20)
Врбас, хала
: ЦФК „Драго Јововић“. Гледалаца: 150. Судије: Иван Колавчић и Бојан Колавчић (Београд). Искључења: Врбас 6, Црвена звезда 10 минута. Седмерци: Врбас 7(5), Црвена звезда 2(2).

ВРБАС: Холц Македо 5(2), Рибеиро Диаз 8, Петровић 1, Радуловић, Станић 1, Силва Симионато 2, Брага Насцименто 2, Перуничић, Цветковић, Томић 9(3), Муедеб 3, Симић 3, Ројевић, Булатовић. Тренер: Милутин Лучић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Петковић, Бонер 8(2), Ђурковић 1, Ђорђевић 1, Јелић, Сташић, Цвијановић 4, А.Крћа, Видић, Богуновић 8, Зечевић 4, Кострешевић 4, Андрић 6. Тренер: Весна Бојковић.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама