Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Pobeda u Staroj Pazovi posle četiri godine uvertira za finale Kupa

Odbojkašice Crvene zvezde savladale su Jedinstvo u Staroj Pazovi u poslednjem, 18.kolu BPŠ Superlige posle pet setova – 3:2 (19:25, 25:20, 25:21, 15:25, 15:9).

Crveno-bele su posle četiri godine i sedam utakmica, uključujući i dva meča u Kupu, slavile na teškom terenu u Staroj Pazovi i „oduzele“ prvo mesto Pazovčankama, pa je na kraju ligaškog dela na liderskoj poziciji završio protivnik Crvene zvezde u finalu Kupa Srbije, Železničar iz Lajkovca.

I pre utakmice poslednjeg kola crveno-bele su znale da će završiti na koti 3 i za protivnika u četvrtfinalu imati ekipu Partizana. Zvezda je savladala Jedinstvo i u trećem uzastopnom meču od četiri ove sezone, a za nove duele ekipe će imati mogućnost u eventualnom polufinalu plej-ofa. Jedinstvo će na tom putu morati da eliminiše Srem iz Sremske Mitrovice.

Čekala je Zvezda od 23.decembra 2017.godine na trijumf u Staroj Pazovi i dočekala. Naše devojke su tada predvođene Anom Bjelicom i Bojanom Milenković stigle do pobede, a pet dana kasnije na istom terenu obezbedile finale Kupa i pored poraza od 3:2.

Mlada ekipa Jedinstva je odlično započela utakmicu, nametnula svoj ritam, posle 9:9 vezala šest uzastopnih poena predvođena prvim poenterom BPŠ Superlige Brankom Ticom i kreirala razliku koja je rasla do kraja seta, (12:9). Imalo je Jedinstvo 17:11, Zvezda pokušavala da se približi u finišu, ali su Branka Tica i Minja Osmajić donele šest set lopti, (24:18). Jelena Delić je pokvarila planove, ali Veronika Đokić donosi prvi prednost svojoj ekipi, 1:0 – 25:19.

I drugi set je doneo poen za poen na početku, Zvezda je popravila igru u bloku, ali i dosta grešila što je održavalo Jedinstvo u igri do 11:11, a onda je na servis liniju stala Bojana Drča. Zvezdin as je serijom servisa u svom stilu demonstrirala iskustvo i kvalitet, donela vođstvo, devet vezanih poena, njenih pet za 11:20. Jovana Zelenović je pokrenula svoj tim, ali su Božica Marković i Nevena Sajić odbile nalet i donele izjednačenje – 1:1, 20:25.

Na krilima drugog seta Zvezda je ušla u treći, poeni u seriji Dajane Bošković, Ane Živojinović i Jelene Lazić za 5:9 i tajm-aut Jova Cakovića. Mnogo problema su stvarale Branka Tica i Minja Osmajić, ali su uspele crveno-bele da održe četiri poena razlike do finiša odličnom igrom u polju. Najiskusnije vedete su preuzele odgovornost, Ana Živojinović i Bojana Drča u bloku za preokret, 1:2 – 21:25.

Uspele su Pazovčanke da se vrate u meč i vrate igru iz prvog seta. Veronika Đokić i Isidora Kockarević su poenima donele 8:2, a Branka Tica nastavila da stvara probleme. Pokušao je tajm-autom Milan Gršić da prekine seriju protivnika i probudi svoje igračice, ali ovoga puta nije uspelo. Razigralo se Jedinstvo, brzo stiglo do 19:9, Tica, Osmajić, a zatim i Irina Milanović za peti set i 2:2 – 25:15.

I pet set je otvorilo Jedinstvo sa 2:0, ali su srećom ušli u seriju grešaka, što je kaznila Ana Živojinović i donela našem timu sigurnih 3:9. Zvezda je nadogradila prednost posle dobre igre u bloku (Bošković, Marković), a Jelena Lazić donela sedam meč lopti. Jelena Lazić je donela i pobedu, izblokirala je napad domaćih za 9:15 i 2:3.

Po 17 poena su osvojile Jelena Lazić i Dajana Bošković, Ana Živojinović 12, Bojana Drča 11.

„Moram da budem zadovoljan posle ovakvog iscrpljujućeg meča. Ekipa je uspela pored fizičkog zamora da dobije peti set u svoju korist. Provera koju smo imali pred skup je bila uspešna. Nadam se da će nam ekipa biti zdrava za plej-of i da ćemo uspeti da dođemo do samog kraja“, istakao je Milan Gršić posle meča.

Pre početka plej-ofa naše devojke očekuje borba za prvi trofej u sezoni, protiv Železničara u Lajkovcu, u nedelju od 19 časova. Nakon toga slede dueli protiv crno-belih. Spartak iz Subotice će igrati baraž, dok je Klek novi prvoligaš.

JEDINSTVO – CRVENA ZVEZDA 2:3 (25:19, 21:25, 20:25, 15:15, 9:15)
Stara Pazova, hala: Hala sportova. Gledalaca: 200. Sudije: Mirko Janković i Vladimir Cvetković. Trajanje meča: 110 minuta.

JEDINSTVO: Milanović 3, Osmajić 10, Medved (libero), Kockarević 14, Miljević 3, Nedeljković, Jonjev, Zelenović 8, Tica 20, Đokić 15, Rodić 2. Trener: Jovo Caković

CRVENA ZVEZDA: Taubner, Živojinović 12, Milojević (libero), Marković 8, Drča 11, Sajić 1, Milunović 1, Đorđević 1, Lazić 17, Janjić, Delić 9, Stanković (libero), Bošković 17, Rodić. Trrener: Milan Gršić.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama