Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Stanković: Od sutra do kraja prvenstva svi kao jedan

Šef stručnog štaba Dejan Stanković izneo je očekivanja pred utakmice 22. Kola Superlige Srbije, koju će crveno-beli momci odigrati protiv ekipe Čukaričkog u subotu od 17h, na startu drugog dela sezone.

– Ne možemo u ovom momentu da računamo na Nikolića na našu veliku žalost, povredu dugo vuče, nismo uspevali da je saniramo, uvek mu se vraćala kod bilo kog kontrasta, lakšeg udarca ili jakog šuta. Uvek mu se vraćao bol i sprečavao ga je da trenira. Opcija se pronašla, on će verovatno otići u Francusku na malu intervenciju. Pored njega je Stanić zadobio distorziju članka, pre dva dana na treningu, dosta je jaka, tako da ćemo sa njim još videti. Ostali su hvala Bogu zdravi, idemo počinje nešto najlepše, prvenstvo koje će u najmanju ruku biti zanimljivo, biće to jedno lepo proleće – istakao je Stanković.

Istakao je Stanković da će crveno-beli u svaki meč ulaziti kao da je reč o finalu.

– Biće teško ostvariti svih 16 pobeda, ali nije nemoguće. Tako ćemo se spremati, kao što sam rekao na našem okupljanju i svaki dan smo o tome pričali I na takav način smo se i pripremali. Odradili smo jedne od najboljih priprema od kada sam u klubu, sa tog aspekta su momci dvesta posto spremni i u glavi I fizički, tako da će svaka utakmica biti spremana posebno I svaka će biti kao da je finale, jer mi nemamo šta da izgubimo.

Govorio je šef stručnog štaba našeg tima i o igračima koji su bili deo svojih reprezentacija tokom zimske pauze, ali i onima koji su se kasnije priključili ekipi.

– Biće spremni, vratili su se, imali su desetak dana pauze, nisu ni prekidali trenažni proces posle završetka prvog dela prvenstva. Odigrali su dobro u svojim reprezentacijama. Već trećeg su počeli da treniraju , imaju desetak dana treninga, vidim ih odlično i oni će sigurno biti u protokolu.

Osvrnuo se Stanković i na ekipu Čukaričkog.

– Jedan lep i iskusan potez uprave , Čukaričkog da zameni zameni klasišnog špica istim tipom igrača koji je iskusan i koji igra našu ligu dosta drugo. Imaju i mladog Rakonjca, koji je lepa perspektiva kluba sa Banovog brda da zamene jednog spica klasicnog sa klasicnim. Imaju i mladog Rakonjca koji je lepa perspektiva kluba sa Banovog brda, ne znam ko će igrati od njih dvojice. Videli smo dobre stvari protiv Dinama iz Kijeva pogotovo na početku meča, Saša Ilić radi odlično i polako se vidi da hvataju automatizmi. Igramo kod nas kući, osim pobede ne želim da razmišljam više ni o čemu. Bićemo spremni za svaki minut sutrašnje utakmice.

Fokusirani su crveno-beli isključivo na svoje mečeve u narednom periodu, a upravo to ističe mladi stručnjak našeg tima.

-Igraju kao i što mi moramo da igramo. Uzdamo se u sebe, džaba “kiks” nekoga ako nismo pravi. Moramo da se fokusiramo na nas, na sve, ako dođe “kiks” oberučke ćemo prihvatiti. Treba da mislimo samo na sebe.

Osvrnuo se i na situaciju na tabeli Dejan Stanković I ističe da veruje da Zvezda može da izbije na čelo tabele, kao i da je to cilj koji su zacrtali crveno-beli momci u naredna četiri meseca.

Pretvorili smo u dodatni motiv, ta situacija se prvi put dešava Zvezdi u poslednjih pet godina. Treba nekada da se dogodi, jer time odrastaš i postaješ odgovorniji, jači. Nemamo pravo na “kiks” i o tome pričamo svaki dan. Navijač Crvene zvezde treba da se prepozna dole na terenu, u bilo kom igraču za nekog ko se bori od prvog do poslednjeg minuta. Moramo da budemo pravi, jeste teško pet bodova je mnogo u našoj ligi, ali nije nemoguće. Verujem svakom od igrača da oni mogu, svakom od njih. Na osnovu toga smo izgradili pripreme i ulazak u polusezonu.

Govorio je šef stručnog štaba o novom napadaču našeg tima Ohiju Omoijuanfu, kao i da računa na sve fudbalere koje ima na raspolaganju.

-Momak je iskusan igrač, špic. Obeležio je skandinavsko područje, najbolji je strelac. Fudbaler koji se sjajno kreće, prepoznaje igru, žrtvuje se za ekipu kada su u pitanju defanzivni zadaci. Crvena zvezde je dobila veliko pojačanje, ali imamo i Pavkova. Uvek sam za njega, da li od početka ili kad uđe u igru. Analiziraćemo pojedinačno svaku utakmicu i spremati se za to kako ko igra. Svih 20 momaka koji su u konkurenciji znaju da uopšte nije bitno da li igraju jedan, petnaest ili devedeset minuta. Nema razloga da se bilo ko ljuti, ako ne igra. Može jedino posle 30. maja kada sednemo i vidimo ko se ljutio, a ko nije. Od sutra pa do kraja prvenstva, kupa i Evrope svi smo jedno. Svi dobijamo i gubimo, bez obzira da li je to minut ili 90. Imao sam priliku da budem i susrećem se sa ovakvim situacijama. Znam i verujem.

Vezni fudbaler našeg tima Gelor Kanga priželjkuje neverovatnu utakmicu pred 30.000 navijača Crvene zvezde, a trener Stanković očekuje veliku podršku našeg dvanaestog igrača.

– Slažem se sa Kangom, ako bude lepo vreme voleo bih da bude što više ljudi, da svi zajedno krenemo. Verujemo da možemo da imamo lepu polusezonu, istorijsku. Što ih više bude to će biti lakše i lepše za nas – zaključio je Stanković.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama