Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Од сутра до краја првенства сви као један

Шеф стручног штаба Дејан Станковић изнео је очекивања пред утакмице 22. Кола Суперлиге Србије, коју ће црвено-бели момци одиграти против екипе Чукаричког у суботу од 17х, на старту другог дела сезоне.

– Не можемо у овом моменту да рачунамо на Николића на нашу велику жалост, повреду дуго вуче, нисмо успевали да је санирамо, увек му се враћала код било ког контраста, лакшег ударца или јаког шута. Увек му се враћао бол и спречавао га је да тренира. Опција се пронашла, он ће вероватно отићи у Француску на малу интервенцију. Поред њега је Станић задобио дисторзију чланка, пре два дана на тренингу, доста је јака, тако да ћемо са њим још видети. Остали су хвала Богу здрави, идемо почиње нешто најлепше, првенство које ће у најмању руку бити занимљиво, биће то једно лепо пролеће – истакао је Станковић.

Истакао је Станковић да ће црвено-бели у сваки меч улазити као да је реч о финалу.

– Биће тешко остварити свих 16 победа, али није немогуће. Тако ћемо се спремати, као што сам рекао на нашем окупљању и сваки дан смо о томе причали И на такав начин смо се и припремали. Одрадили смо једне од најбољих припрема од када сам у клубу, са тог аспекта су момци двеста посто спремни и у глави И физички, тако да ће свака утакмица бити спремана посебно И свака ће бити као да је финале, јер ми немамо шта да изгубимо.

Говорио је шеф стручног штаба нашег тима и о играчима који су били део својих репрезентација током зимске паузе, али и онима који су се касније прикључили екипи.

– Биће спремни, вратили су се, имали су десетак дана паузе, нису ни прекидали тренажни процес после завршетка првог дела првенства. Одиграли су добро у својим репрезентацијама. Већ трећег су почели да тренирају , имају десетак дана тренинга, видим их одлично и они ће сигурно бити у протоколу.

Осврнуо се Станковић и на екипу Чукаричког.

– Један леп и искусан потез управе , Чукаричког да замени замени класишног шпица истим типом играча који је искусан и који игра нашу лигу доста друго. Имају и младог Ракоњца, који је лепа перспектива клуба са Бановог брда да замене једног спица класицног са класицним. Имају и младог Ракоњца који је лепа перспектива клуба са Бановог брда, не знам ко ће играти од њих двојице. Видели смо добре ствари против Динама из Кијева поготово на почетку меча, Саша Илић ради одлично и полако се види да хватају аутоматизми. Играмо код нас кући, осим победе не желим да размишљам више ни о чему. Бићемо спремни за сваки минут сутрашње утакмице.

Фокусирани су црвено-бели искључиво на своје мечеве у наредном периоду, а управо то истиче млади стручњак нашег тима.

-Играју као и што ми морамо да играмо. Уздамо се у себе, џаба “кикс” некога ако нисмо прави. Морамо да се фокусирамо на нас, на све, ако дође “кикс” оберучке ћемо прихватити. Треба да мислимо само на себе.

Осврнуо се и на ситуацију на табели Дејан Станковић И истиче да верује да Звезда може да избије на чело табеле, као и да је то циљ који су зацртали црвено-бели момци у наредна четири месеца.

Претворили смо у додатни мотив, та ситуација се први пут дешава Звезди у последњих пет година. Треба некада да се догоди, јер тиме одрасташ и постајеш одговорнији, јачи. Немамо право на “кикс” и о томе причамо сваки дан. Навијач Црвене звезде треба да се препозна доле на терену, у било ком играчу за неког ко се бори од првог до последњег минута. Морамо да будемо прави, јесте тешко пет бодова је много у нашој лиги, али није немогуће. Верујем сваком од играча да они могу, сваком од њих. На основу тога смо изградили припреме и улазак у полусезону.

Говорио је шеф стручног штаба о новом нападачу нашег тима Охију Омоијуанфу, као и да рачуна на све фудбалере које има на располагању.

-Момак је искусан играч, шпиц. Обележио је скандинавско подручје, најбољи је стрелац. Фудбалер који се сјајно креће, препознаје игру, жртвује се за екипу када су у питању дефанзивни задаци. Црвена звезде је добила велико појачање, али имамо и Павкова. Увек сам за њега, да ли од почетка или кад уђе у игру. Анализираћемо појединачно сваку утакмицу и спремати се за то како ко игра. Свих 20 момака који су у конкуренцији знају да уопште није битно да ли играју један, петнаест или деведесет минута. Нема разлога да се било ко љути, ако не игра. Може једино после 30. маја када седнемо и видимо ко се љутио, а ко није. Од сутра па до краја првенства, купа и Европе сви смо једно. Сви добијамо и губимо, без обзира да ли је то минут или 90. Имао сам прилику да будем и сусрећем се са оваквим ситуацијама. Знам и верујем.

Везни фудбалер нашег тима Гелор Канга прижељкује невероватну утакмицу пред 30.000 навијача Црвене звезде, а тренер Станковић очекује велику подршку нашег дванаестог играча.

– Слажем се са Кангом, ако буде лепо време волео бих да буде што више људи, да сви заједно кренемо. Верујемо да можемо да имамо лепу полусезону, историјску. Што их више буде то ће бити лакше и лепше за нас – закључио је Станковић.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама