Хокеј Хокеј/Извештаји

Тесна али заслужена победа Звезде над Јесеницама

Дуго није било сениорског хокеја у Београду (нешто више од месец дана), па су се навијачи Црвене звезде ужелели да поново гледају своје оклопнике. Солидна посета у Леденој хали Пионир и лепа хокејашка представа обележили су ово суботње поподне. Најважније од свега је да је Црвена звезда забележила важну победу.

СКХЛ Црвена звезда – ХД Хидриа Јесенице 5:3 (1:0, 1:1, 3:2) 

Хокејаши Црвене звезде су у првој трећини генерално доминирали, мада су и јесеничани показали зубе у неколико наврата и запретили голману Ранковићу. Звезда никако није могла да пронађе пут до мреже гостију, а за то јој није било довољно ни три ситуације са играчем више. Тек у четвртој ситуацији (19. мин) црвено-бели преко Драговића (асистенција Лештарић) долазе у заслужено вођство од 1:0.

Друга трећина нам је понудила одличан хокеј, пун интензитета. Звезда је одлично отворила овај део сусрета и у 28. мин. преко Драговића (асистенција Ивановић) повела са 2:0. Били су црвено-бели бољи све до 5 минута пред крај ове деонице. Тада су гости из Јесеница преузели потпуну иницијативу и прво су са играчем више смањили на 2:1 (Чекмарев), а онда су просто опседали гол Ранковића у покушају да изједначе, али се на срећу Звездиних навијача то није десило.

А онда у последњем периоду све је прштало на леду. Звезда долази до вођства од 3:1 преко Лештарића и чинило се да ће мирно привести утакмицу крају. Али онда Јесенице појачавају темпо и нападају на гол Ранковића. То је уродило плодом за госте који преко Чекмарева и Балоха долазе до изједначења 3:3 и меч улази у веома занимљив финиш. Заиста је у тим тренуцима све било на врхунцу и није се знало на коју ће страну превагнути тас. А онда је у 55. минуту страховитим ударцем Младеновић (асистенција Шпањевић) погодио мрежу гостију за 4:3. Јесенице покушавају да дођу до изједначења, ређају се напади пред голом Црвене звзеде, а гости повлаче и свог голмана како би у нападу имали играча више. Али то мудро користи Лештарић који смешта пак у мрежу гостију за коначних 5:3 и велике овације Звездиним хокејашима од стране навијача.

Црвена звезда: Ранковић, Бодиш, Анић, Драговић 2 (1 ас), Лештарић 2 (1 ас), Новаковић, Сабадош, Јанковић, Митровић, Младеновић 1, Шпањевић (2 ас), Цвик, Ивановић (1 ас), Крављанац, Милошевић, Вдовић. Тренер: Бера

Хидриа Јесенице: Жагар, Пањтар, Батич (1 ас), Чекмарев 2, Простор, Шарпанских, Воробев (3 ас), Бохинц, Егоров, Кумановић, Лесничар, Сершен, Балох 1, А. Лукан, Д. Лукан, Облак, Поточар, Миклич, Светина. Тренер: Главић 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама