Hokej Hokej/Izveštaji

Tesna ali zaslužena pobeda Zvezde nad Jesenicama

Dugo nije bilo seniorskog hokeja u Beogradu (nešto više od mesec dana), pa su se navijači Crvene zvezde uželeli da ponovo gledaju svoje oklopnike. Solidna poseta u Ledenoj hali Pionir i lepa hokejaška predstava obeležili su ovo subotnje popodne. Najvažnije od svega je da je Crvena zvezda zabeležila važnu pobedu.

SKHL Crvena zvezda – HD Hidria Jesenice 5:3 (1:0, 1:1, 3:2) 

Hokejaši Crvene zvezde su u prvoj trećini generalno dominirali, mada su i jeseničani pokazali zube u nekoliko navrata i zapretili golmanu Rankoviću. Zvezda nikako nije mogla da pronađe put do mreže gostiju, a za to joj nije bilo dovoljno ni tri situacije sa igračem više. Tek u četvrtoj situaciji (19. min) crveno-beli preko Dragovića (asistencija Leštarić) dolaze u zasluženo vođstvo od 1:0.

Druga trećina nam je ponudila odličan hokej, pun intenziteta. Zvezda je odlično otvorila ovaj deo susreta i u 28. min. preko Dragovića (asistencija Ivanović) povela sa 2:0. Bili su crveno-beli bolji sve do 5 minuta pred kraj ove deonice. Tada su gosti iz Jesenica preuzeli potpunu inicijativu i prvo su sa igračem više smanjili na 2:1 (Čekmarev), a onda su prosto opsedali gol Rankovića u pokušaju da izjednače, ali se na sreću Zvezdinih navijača to nije desilo.

A onda u poslednjem periodu sve je prštalo na ledu. Zvezda dolazi do vođstva od 3:1 preko Leštarića i činilo se da će mirno privesti utakmicu kraju. Ali onda Jesenice pojačavaju tempo i napadaju na gol Rankovića. To je urodilo plodom za goste koji preko Čekmareva i Baloha dolaze do izjednačenja 3:3 i meč ulazi u veoma zanimljiv finiš. Zaista je u tim trenucima sve bilo na vrhuncu i nije se znalo na koju će stranu prevagnuti tas. A onda je u 55. minutu strahovitim udarcem Mladenović (asistencija Španjević) pogodio mrežu gostiju za 4:3. Jesenice pokušavaju da dođu do izjednačenja, ređaju se napadi pred golom Crvene zvzede, a gosti povlače i svog golmana kako bi u napadu imali igrača više. Ali to mudro koristi Leštarić koji smešta pak u mrežu gostiju za konačnih 5:3 i velike ovacije Zvezdinim hokejašima od strane navijača.

Crvena zvezda: Ranković, Bodiš, Anić, Dragović 2 (1 as), Leštarić 2 (1 as), Novaković, Sabadoš, Janković, Mitrović, Mladenović 1, Španjević (2 as), Cvik, Ivanović (1 as), Kravljanac, Milošević, Vdović. Trener: Bera

Hidria Jesenice: Žagar, Panjtar, Batič (1 as), Čekmarev 2, Prostor, Šarpanskih, Vorobev (3 as), Bohinc, Egorov, Kumanović, Lesničar, Seršen, Baloh 1, A. Lukan, D. Lukan, Oblak, Potočar, Miklič, Svetina. Trener: Glavić 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama