Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Победа црвено-белих против Спартака из Љига

Црвена звезда – Спартак 3:1 (25:22, 20:25, 25:17, 25:23)

Нова победа црвено-белих одбојкаша. У 12.колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге Србије савладали су Спартак из Љига 3:1.

У меч су боље ушли гости. Већ на почетку су успели да направе разлику од 4-5 поена коју су успешно одржавали током већег дела првог периода. Звезда је у том сету дуго покушавала да консолидује редове и преокрене ритам. Коначно је успела у финишу периода и од 12:18 стигла до вођства 20:19. До краја овог дела утакмице више стрпљења и одлучности имала је Звезда и повела 1:0.

У другом периоду гости су, практично, од првог минута контролисали игру. Константно били у вођству које је Звезда успевала да сустигне, али не и да престигне. На крају гости добијају овај период и изједначавају на 1:1.

Почетак трећег периода био је у знаку црвено-белих који су од старта наметнули свој ритам и одржавали предност до четири поена разлике. Питање победника у овом сету решили су средином периода кад су се одвојили на 18:12. На крају 25:17 за вођство 2:1.

Током већег дела четвртог сета била је егал борба. Гости из Љига су у једном тренутку успели да се одвоје на +2, али је Звезда направила преокрет и прешла у вођство 11:10. Наставила се игра поен за поен с тим што су у наставку црвено-бели били ти који су диктирали темпо. Спартак је стигао до 22:22 имао сервис, али је Звезда била сигурна и на крају и овај период решила у своју корист за тријумф 3:1.

По завршетку меча Игор Жакић, тренер Црвене звезде, честитао је момцима на још једној победи, али истакао да игра није била на потребном нивоу.

– Није данас игра изгледала онако како сам желео да изгледа, али мора понекад и овако да се прође и да добију утакмице уз не баш сјајну игру. Овакви мечеви помажу да схватимо колико још можемо и да дефинитивно постоје неке ствари које морају да се мењају, почев од приступа и односа – био је први коментар Жакића..

Тренер Звезде разлоге за слабије издање свог тима види у раном опуштању.

– Мало смо рано отишли на одмор, остала нам је још једна утакмица, морамо то да схватимо. Са друге стране, екипа Спартака је дошла растерећена после две победе и показала да није случајно добила те две утакмице. Заиста раде добар посао, честитам им на до сада урађеном. Мислим да ће за њих бити места у Суперлиги и наредне године ако наставе овако да раде.

Црвено-белима до краја сезоне остаје још један меч, дуел са вечитим ривалом.

– Окрећемо се дуелу са Партизаном, последњој утакмици у календарској години и надам се да ћемо се црно-белима реванширати за пораз који је био овде на Бањици у првом делу – закључио је Жакић.

После 12.кола Црвена звезда је водећа на табели са 32 бода и скором од 11 победа и само једним поразом. Прилику да се вечитом ривалу реваншира за једини пораз у досадашњем делу Сперлиге црвено-бели ће имати у недељу у хали “Мастер” у Земуну.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама