Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Pobeda crveno-belih protiv Spartaka iz Ljiga

Crvena zvezda – Spartak 3:1 (25:22, 20:25, 25:17, 25:23)

Nova pobeda crveno-belih odbojkaša. U 12.kolu Banka Poštanska štedionica Superlige Srbije savladali su Spartak iz Ljiga 3:1.

U meč su bolje ušli gosti. Već na početku su uspeli da naprave razliku od 4-5 poena koju su uspešno održavali tokom većeg dela prvog perioda. Zvezda je u tom setu dugo pokušavala da konsoliduje redove i preokrene ritam. Konačno je uspela u finišu perioda i od 12:18 stigla do vođstva 20:19. Do kraja ovog dela utakmice više strpljenja i odlučnosti imala je Zvezda i povela 1:0.

U drugom periodu gosti su, praktično, od prvog minuta kontrolisali igru. Konstantno bili u vođstvu koje je Zvezda uspevala da sustigne, ali ne i da prestigne. Na kraju gosti dobijaju ovaj period i izjednačavaju na 1:1.

Početak trećeg perioda bio je u znaku crveno-belih koji su od starta nametnuli svoj ritam i održavali prednost do četiri poena razlike. Pitanje pobednika u ovom setu rešili su sredinom perioda kad su se odvojili na 18:12. Na kraju 25:17 za vođstvo 2:1.

Tokom većeg dela četvrtog seta bila je egal borba. Gosti iz Ljiga su u jednom trenutku uspeli da se odvoje na +2, ali je Zvezda napravila preokret i prešla u vođstvo 11:10. Nastavila se igra poen za poen s tim što su u nastavku crveno-beli bili ti koji su diktirali tempo. Spartak je stigao do 22:22 imao servis, ali je Zvezda bila sigurna i na kraju i ovaj period rešila u svoju korist za trijumf 3:1.

Po završetku meča Igor Žakić, trener Crvene zvezde, čestitao je momcima na još jednoj pobedi, ali istakao da igra nije bila na potrebnom nivou.

– Nije danas igra izgledala onako kako sam želeo da izgleda, ali mora ponekad i ovako da se prođe i da dobiju utakmice uz ne baš sjajnu igru. Ovakvi mečevi pomažu da shvatimo koliko još možemo i da definitivno postoje neke stvari koje moraju da se menjaju, počev od pristupa i odnosa – bio je prvi komentar Žakića..

Trener Zvezde razloge za slabije izdanje svog tima vidi u ranom opuštanju.

– Malo smo rano otišli na odmor, ostala nam je još jedna utakmica, moramo to da shvatimo. Sa druge strane, ekipa Spartaka je došla rasterećena posle dve pobede i pokazala da nije slučajno dobila te dve utakmice. Zaista rade dobar posao, čestitam im na do sada urađenom. Mislim da će za njih biti mesta u Superligi i naredne godine ako nastave ovako da rade.

Crveno-belima do kraja sezone ostaje još jedan meč, duel sa večitim rivalom.

– Okrećemo se duelu sa Partizanom, poslednjoj utakmici u kalendarskoj godini i nadam se da ćemo se crno-belima revanširati za poraz koji je bio ovde na Banjici u prvom delu – zaključio je Žakić.

Posle 12.kola Crvena zvezda je vodeća na tabeli sa 32 boda i skorom od 11 pobeda i samo jednim porazom. Priliku da se večitom rivalu revanšira za jedini poraz u dosadašnjem delu Sperlige crveno-beli će imati u nedelju u hali “Master” u Zemunu.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama